Saturday, April 27, 2013

PRU 13 dan Malaysia


Assalamualaikum, bertemu lagi alhamdulillah.

Kali ni kita nak cerita tentang PRU 13! Yeah. PilihanRaya Umum Malaysia yang ke 13, akan berlangsung pada 5 Mei ini inshaAllah, 7 hari lagi! Penamaan calon telah berlangsung pada 20 April, sabtu yang lalu. Dengan banyak muka-muka baru baik daripada pihak kerajaan mahupun pihak pembangkang. Ada yang tidak saya jangka akan bertanding pun adaaa, macam Dato Saifuddin Abdullah Timbalan Menteri Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) di parlimen Temerloh serta Ulama Muda Umno, Ust. Fathul Bari di DUN Sanglang, kedua-duanya mewakili Barisan Nasional. Penglibatan bekas pensyarah UIA, Dr Aziz Bari di Parlimen Sabak Bernam juga menarik perhatian. Kerusi yang sentiasa menjadi sebutan, tentunya P125 Putrajaya yang akan ditandingi oleh Dato Husam Musa dan Dato Tengku Adnan a.k.a. KuNan.

Friday, April 26, 2013

Makcik =)

Assalamualaikum, jumpa lagi, tak expect untuk update secepat ini. Kali ni nak cerita tentang makcik cleaner kawasan hostel saya yang saya telah ter sembang dengannya hari ini. Asalnya nak sapu sampah, bila bukak pintu nak sapu ke luar, ade pulak makcik hehe. Mintak maap sebab sampah makcik ditambah oleh sampahku. Ended up kami sembang2, agak lama juga ngeh3.

Wednesday, April 24, 2013

Vroooom #2


Get ready, there is a new driver in town!

Alhamdulillah passed my JPJ Test today. Fuh. After a looong time. Walaupun dengan umur macam ni, ramai kata aik baru nak blaja kereta ke blah blah.. Do I care? Kekeke. It’s not aku sengaja lambat2 ambik tau. Hmm maybe takde rezeki lagi. Well ini pun L dah renew dua kali maybe? Hmm. Semalam (selasa) baru terkial-kial nak habiskan lagi 3 jam belajar. Alhamdulillah dapat cikgu yang baik, aku dapat catch up elok dengan izin Allah, apa yang cikgu ajar. Memang aku sah sah tak pro and expert macam anda sekalian, apa yang penting memang aku nak pass aje.

Friday, April 19, 2013

Nasyeed Gala


Kali ketiga (atau keempat?) join program tahunan NC ini.
Komen? banyak dah komen.
Perasaan? Sedih sebab tahun depan dah takde hehe.
Terima kasih semua komiti dan mohon maaf atas semuanya.
Ada rezeki kita jumpa lagi inshaAllah =)

Friday, April 12, 2013

Peace =)

"When you have nothing left but God, then for the first time you become aware that God is enough"

I have gone through some things lately.
I treasured them.
I enjoyed them.
I made mistakes. (again)
I made the saameee mistakes (again.)

But I know,
Allah is always there for me.
Looking at me.
Taking care of me.

I have a lot of things to tell ya,
But the moment I told all them to Allah,
I feel relieved.
A relief you won't get anywhere,
in the surface of the planet.

It is true, sujood is a love story that  no one would understand,
but those who pray.

I know,
Allah is enough for me.
Always =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...