Tuesday, February 26, 2013

Alahai Pakcik

Pagi ni habis Test One subjek Marketing Principle, jalan laju2 ke bustop Econs, nak naik bus ke KICT. Konon la. Macam nak balik bilik pun ye hihi. Sampai bustop, erk ramainya brothers. Bus CFS warna hijau sampai, sume naik. Oing3, aku sorang je sister. Takpelah Allah kan ada. Bus meluncur sampai KICT, ingat nak turun, dah sampai kerusi depan sekali, aku duk balek, balik mahalah je lah. Takde sisters lagi. Takpelah. Bila dah nak sampai dekat2 mahalah aku, ada sorang international sister naik. Ok ada geng. Dah sampai depan mahalah aku, aku berdiri la, an indication that I want to disembark here. Pakcik boleh plak kata : “Duduk kejap eh.” Aku macam tak faham, apesal aku kena duduk? Aku nak turun so buat apa duduk? Then bus tu tak berhenti, dia gerak slow2, sambil tu pakcik tanya :

Sebelum ni duk matrik eh?”.

Saya matric kat PJ pakcik.” (jawab sambil berdiri, bus masih taknak berhenti)

(bus masih jalan, at last I said) “Pakcik, saya nak turun kat Aminah ni!” (bus pun berhenti)

Ye, nada aku tinggi jugak lah, walaupun tak bunyik marah sangat. Dah turun tu, aku dengar pakcik macam mengomel2. Pakcik seemed like wanted to make a conversation. Taktahulah kalau muka aku ni macam muka bekas kekasih dia ke. Perasan jugak, ini pakcik yang sama yang start conversation sem lepas waktu aku naik bus sama. Aku layan je lah masa tu, sebab aku memang sembang dengan sapa2 yang ajak sembang. Terutama dengan pakcik Amran yang sgt baik hati, yang ajar lawak gagap waktu hantar kami ke Konvensyen Pemimpin Pelajar IPT kat UTM JB 2 tahun lepas. Tapi tak sangka pakcik CFS ni lain macam ghupenye. Memang tobat aku tak naik dah bus dengan dia. Hari tu yang sembang banyak, dia kata muka aku familiar (ayat standard orang yang aku jumpa haha). Aku kata aku mmg selalu naik bas. Entahlah, aku seram plak kali ni. Hairan apa yang pakcik nampak kat saya. Hairan jugak kenapa yang minat kat aku semua orang dah dewasa. Hahaha. Perasan. Macam lah ramai yang minat kat kamu sumai wakaka. Tapi memang, yang sebaya susah nak jumpa. Mungkin pemikiran aku yang dewasa kot, dengan muka yang perasan dewasa jugak lulz. Sekian cerita pagi ini. Seram. Semoga Allah lindungi aku dan wanita muslimah sekaliannya. Ameen. Jumpa lagi!

Thursday, February 14, 2013

My Day =)

What a very nice day alhamdulillah, walaupun hujan sikit-sikit. Tapi lama.

Hari ni best! Sebab berjaya derma darah setelah hampir setahun menyepikan diri daripada Pusat Darah Negara. Well, sampai bagi sms mintak aku menderma haha. Rindu I keww. Euww. Lepas derma, sempat jumpa Usman Suardi, kawan ICT dari Sabah yang lama tak jumpa dan sembang, lama jugak borak tengah jalan tu haha. Dia komiti Humanitarian Expo, programs under CENSERVE yang ada booth banyak2 kat centre tu ha. Sampai esok kot depa. Dia komiti central tak silap. Cerita pasal study, boleh pulak dia ambik Decision Science yang tak kena ambik by budak IT tuh. Aku ye lah ambik, sebab aku punya elective minor aku pilih subjek tu. Haha bagus betui budak nih.

Friday, February 8, 2013

Tahun Empat


Alhamdulillah, new semester has come. And in progress =)

Dah masuk empat tahun duduk kat main campus yer, macam2 suka duka lara berlaku, ada yang dah dilupakan, ada yang berbekas sisanya, ada yang sampai skarang tak boleh lupa. Apepun, life goes on. There is no use of regretting the past. Apa yang sudah berlaku sudah pun berlaku, semoga Allah mengampuni dosa kita yang lalu dan menuntun kita sentiasa di jalanNya, ameen.

Sem ni ambil lima subjek, termasuk FYP. Yang belum jumpa2 lagi madam nya. Macam nak tukar topic tapi aku macam blur apa aku nak buat. Ape aku ni sebenarnya? Macam tak betui pun ada. Isk sobsobsob. Takpelah, mari kita bercerita tentang subjek semester ini. Pernah ada post tentang subjek di akhir semester, kali ni kita tukar angin pulak, kita setori di awal semester pulak. Chronologically : 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...