Thursday, December 27, 2012

Selamat Final =)

Alhamdulillah, a very tiring day, yet it is not finished yet.
Baru pulang dari PJ, ke Samsung Customer Service Plaza, ouch itu smartphone suda takboleh on maa.. Mncari2 teman untuk ke sana, tapi nampaknya semua tak berkelapangan. Sedih bero. Sobsob. Mintak kawan hantarkan, sebab takut nak naik teksi sorang, pun tak de yang boleh. Then I decided to go by myself lah. Usha2 google maps, ok naik LRT turun kat Asia Jaya. Bertolak jam 945, sampai dalam 1045, jam 11 sampai destinasi. Ambik nombor, nombor aku 2060, sekarang 2030. Hahaha. Giler weh nunggunyer. Seb baik ada talivisyen, sempat tengok satu movie lakonan J.Lo hohooo..

Bila sampai giliran, orang tu ambik hp aku dia kata nanti dah siap dia akan call. Aku tanya paling lama berapa hari, dia kata 3 hari waktu bekerja. Ok then. Means Tuesday la. Sedih jugak tapi ape boleh buat. Balik tu, check hp rumet (pinjam sat) sebab ada save no pakcik lan, teksi yang naik tadi. Aaaaa missing one number. Bad me. Nampak uncle cina parking teksi, mintak kat beliau no teksi yang lain, diberinya no sunlight, name company. Tetiba jumpa one Indian guy yang baru keluar teksi, nak rehat jap, tanya aku nak pegi mana, aku kata LRT. Dia mintak tunggu kejap so I waited. Lepas tu naik2, dia hantar aku ke Kelana Jaya. Takde jauh lagi ke? Hahahaha. Duit pon tambah la weh, sabo je lah aku. He seems nice, try to make conversation with me but I refused, tengok tingkap sokmo. Sorry yah.

Went to KL Central to fix my Touch n Go card, alhamdulillah settled, ingatkan nak merayap kat Alpha Angle then I remembered ade banyak lagi benda belum setel kat uia so balik cepat lah. Baru ingat nak melantak SR dan BR. Orang kata, when life stuck, get good food. Wkwkwkwk. Then sampai uia dalam 345pm, naik KICT setelkan partial transcript form, ke centre ambik tudung yang dihantar jahit tepi pagi tadi, beli tiket balik rumah lepas habis final kat kedai An Najmi Travel, and now planning to go home aka hostel ah haha. Kena ambik hp kat achik jap kat halimah. Pinjam hp NC, next week akan dipulangkan inshaAllah.

Tak pernah penat macam nih, rasa nak menangis pun ada. Memang dah menangis pagi tadi sebab takde orang yang dapat teman. Its not because I have to go there alone, tapi sebab rasa macam takde sesiapa yang boleh bantu bila aku kesusahan. Takpe, mereka semua ada masalah masing2. Alhamdulillah takde ape2 berlaku dan aku selamat sampai UIA. Rasa nak pinjam bahu orang tapi I managed not to sms anyone to borrow theirs. I just keep the tears to myself hihi.

Balik ni ingat nak makan chicken chop, malam setelkan proposal utk FYP. Im doing my FYP alone inshaAllah. Jadual untuk study for final memang lari jauh gila dari landasan, orang dah sampai garisan penamat aku masih terkial-kial kat garisan permulaan. Masih ada 1 juzuk berbaki untuk kelas tasmi’, kalau tak habis tak lulus subjek ni hehe. Sendiri mau ingat la sumaiyah.. Ho. Semoga semuanya baik2 aja. InshaAllah. Jaga diri ye semorang! =)


perasaan kala ini + pemandangan begini = tears lah. haha

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...