Thursday, August 2, 2012

Kecewa Lagi



Kau berikanku segala-galanya
dan Kau mengujiku dengan cinta dunia
yang sungguh indah dan
Kau hiaskannya dengan intan permata
dengan jua wanita
dan kedudukan yang memalingkanku daripada-Mu.

-sedaple plak lagu nih-


Hai, hari ni aku kecewa lagi.
Aku tak gembira pun untuk tahu ada yang suka kat aku.
Nampaknya sms yang dihantar 2 tahun lalu berbekas sampai hari ni.
Aku rasa aku main2 je time hantar sms tu, ade ke ambik serious.
Apepun, I try my very very best not to get married with married man.
And I won't. Aku taknak.
Jadila ape pun, setakat ni memang aku tak sanggup.

Yeay jadi da terbukti skarang semua laki2 same je
same je same je same je.
orang yang bagi aku kecewa pun dah boleh expect aku nk setori kt blog.
so what?
so now i am single. kui3.

I learn not to cry in front of people.
Not to publish all my sad things in details in here.
I may say I am sad because of this and this, but the details I will keep to myself.
Nak cerita kat kawan pun penat.
Sungguh banyaknya nikmat Allah bagi, menangis hanya kerana ditolak dek seorang lelaki.
Aku pun manusia biasa.
Punya rasa ingin dicinta mencinta. cewah kan.

Aku nampak macam ceria sebab aku lebih suka let bygones be bygones.
Sebab aku dah puas mengadu pada Pemberi Masalah.
Dalam ibadah2 lain aku memang sikit,
tapi sekurang-kurangnya bile jadi macam ni aku tak bunuh diri,
aku masih kembali pada Pencipta aku.
Alhamdulillah masih ada akal yang berfungsi.

Moga Allah tabahkan hati aku
dan bantu lawan nafsu sehingga tiba masanya.
Andai ajal menjemput sebelum aku merasa nikmat pernikahan, aku redha.
Andai orang yang aku suka kahwin dengan orang lain dulu, aku cuba untuk redha.
Ameen Ya Allah.

Dunia kan hanya pinjaman, segala di dalamnya tipu2 belaka.
Makanan yang aku suka Secret Recipe, Wendy's, Baskin Robbins, blah blah blah..
Semua kenikmatan yang memperdaya, aku tak bawak sbg bekalan masuk alam barzakh pun.
At last semua masuk Indah Water kan.

Aku memang main2 Ramadhan kali ni.
Ramadhan lepas2 pun sama.
So no need to regard me as a good person.

Aku lebih suka korang ingat aku jahat.
Daripada ingat aku baik, then all ur assumptions are all NOT TRUE!
Sumai jahat ye. Sumai jahat ye.
Hihi.

Semoga Allah bantu aku
untuk letakkan dunia di tanganku,
bukan di hatiku.
Jumpe lagi yuk, inshaAllah.

Another personality result. Is this me? Hmm.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...