Wednesday, June 27, 2012

Look Up The Sky

Banyak benda jadi dua tiga hari ini. Nak cerita pun malas, benda2 sedih buat apa nak dikenangkan kembali kan. Tapi satu benda yang pasti, benda2 tu ada hikmahnya. Allah tak beri dengan sia-sia. Ada pengajaran/kegembiraan lain di sebaliknya. Apepun, aku sangat le rindu nak pergi majlis ilmu. Talaqi malam semalam tak jadi, frust amat rasa. But then aku dapat berkenalan dengan adik2 baru, yang baru masuk main camp yang taktahu pun talaqi kensel huhu.

Attended first meeting of KICT Festival. Being a secretary, brand new thing for me. Hoping for tunjuk ajar from the others. Ramai betul brothers. Tiga kali ganda bilangan sisters. Mengharapkan lebih ramai committee sisters akan join nanti. Seronok sebab kenal adik2. Dengan peringatan2 directly and indirectly from mereka2 juga.


I sent my resume to few companies. A kind sister (Sn Akmal) posted about part time jobs in the IIUM Online. May Allah bless her. Already got two feedbacks. But due to my classes during this short semester, I cannot fulfill their needs. Satu call dari encik Abdullah, kira2 stock kat Giant Batu Caves. Working only during Saturday and Sunday. Bad me, this week already planned nak pergi walimah Syu di Ipoh. Maybe Sabtu baru pulang. Then 2nd week of July pulak penuh kemain dengan program NC. Jumaatnya ada Islamic Mini Concert, Sabtu ke usrah Kerabat Devotees, Ahadnya ada Bowling dengan NC Geng. Apepun semuanya masih dalam perancangan. May Allah ease.

I accidentally joined Kerabat Devotees Management Committee. Asalnya teman kak Faizah je hari Ahad lepas ke Mini Gathering Devotees @ KL Central. Then the post for representative for each IPTA is empty. Then they appointed me. I hope it won't burden me much. Otherwise, I might run away from them hahaha. Walaupun jadual lari sikit hari tu, dapat pengalaman naik kereta dengan artis (Euww) and our lunch treated by him keh3. I am not much his fanatic, tapi layanz aje la kan.

Miss R pulak ajak aku jadi komiti convest12. To be honest, aku malas nak join dah convest. Sebab NC pun ada program besau nanti, inshaAllah. Aku pun nak turun jawatan dah, so ingat nak concentrate kat NC saje + report2 KICT Fest nanti. Aku pun ada benda takbest waktu NC collaborate dengan CONVEST tahun lepas (IPN). More to leceh2 sebab banyak procedures and so on. In addition, I intend to increase on my CGPA. Aku tanye R kenapa aku kenapa aku kenapa aku. She said because she saw that I am the most talented person for the job (huh?). Talented tang mana aku pun taktahu. I don't have many friends pun. Networking and linking pun takde. R kata lagi aku ada experience convest11 hari tu. Itu pubpro aje bero huhu. The post she offered kind of more than pubpro. More to observing and analyzing (konon, ni aku yang reka oke haha). Punya lah lama aku nak fikir. Nak taknak nak taknak. I should consider my studies too. But experience cannot be bought by money pulak kan. Pengalaman tidak bisa dibeli dengan uang bah.. Aiyaa, dilema wanita sudah berlaku. At last, dengan berat hati I accepted the offer.

Tanggungjawab datang dengan amanah. When I accepted means I should must be responsible with the tasks and jobs yang digalaskan ke bahu. I told R, if convest matters comes together with my NC matters, I will prioritize my NC matters. I hope she will understand that. The advantage of the post, is obviously I can get to know a lot more people, since it is a duo-country event. Malaysia and Indonesia. And this is the time I can explore myself more, walaupun sebenarnya jiwa dah separuh hilang because of something happened few days ago.

I should list the advantages and the circumstances of my decision then paste in on the soft board, to remind me from time to time. It is Allah who gives me strength to live up until this second. It is Allah who gives me the reason (aqal) and imaan to differentiate the rights and wrongs. It is Allah whom I ask for anything, because my body and soul belongs to HIM. HE is the One who created me, and unto HIM I will return to. Semoga Allah mengabulkan dan semestinya sentiasa memberikan yang terbaik buat kita semua. Be optimist. Senyum selalu =) Wallahua'lam.

p.s : tak sehat bero, the celpad lab sejuk banget. Smell of flu or fever maybe? (Sniffing) 

Updated 1740 : Aku dah tolak post CONVEST12 tu. They kept asking me betul ke nak jadi. Padahal dah hantar mesej meeting. Macam at first they believed me, then they didn't. I don't need to work with people who don't trust me. Pastu ada backup juga, padahal mula2 aku tanya, memang aku je ke yang ade, takde sapa backup ke. Katanya takda. Titibe ade. Wakakaka. Lawak Hari Ini >_< Sentap ooo :-O

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...