Sunday, May 13, 2012

Hello?

Kali ni cerita tak best pun. Takpayah baca yer keh3.


Khamis lepas aku duduk kat general lab sejak jam 930 pagi. Ingat nak buat kerja techno, since report kena hantar hari tu. Aku ingat nak kalau sempat nak tengok jugak the rest of presentations sebab group aku dah present hari sabtu sebelumnya.
Sampai2 jumpe Raihan, duk sebelah dia. Dia buat kerja webprogramming II. Takpelah. Sembang2 itu ini. Sampai Zohor, dia kena balik sebab nak charge hand phone. Dah azan, aku ingat nak sambung aja kerja lagi. Contact hafizahsultan sokmo, at last dia datang jenguk aku kat general lab juge huhu. Kitorang buat same2. Banyak betul kerjanya. Alter sana sini. Sape suruh buat last minit kan keh3.

Hafizah pun sampai, kitorang gabung2 buat kerja. Belum siap juge. Kelas dah mula. Takpelah, boleh hantar before 5PM. Pulun3. Waktu hafizah nak pergi kelas dia dalam empat suku, titibe aku teringat aku belum zohor lagi. Ya Allah. Jahatnye aku. Call hafizah, lari2 pegi surau and Alhamdulillah sempat, tapi akhir waktu le :( .
Hafizah pulak nak call kak zek. Time tu taktau lagi bole hantar jam 5. Punyela gabra sampai tak tekan Call tapi dah beri salam as if dah ada orang jawab kat sana hahahhaa. Time aku pulak, dah hantar report kat CITA Office. Then duduk2 jap, shikin call. Aku dah cakap (beri salam) walaupun belum tekan Answer lagi. Hahahaha.

Gelak besar le aku dengan hafizah. Hari yang tidak dapat dilupakan hihi.

Seronok belajar techno. Dapat imagine the brain of an entrepreneur. Bukan senang nak meniaga @ jadi usahawan nih. Risky and challenging. Aku ingat nak jugak meniaga, tapi baru berangan je lah. Hari tu waktu kak Faizah kata nak meniaga cookies, aku volunteer nak jaga bahagian financial sebab aku akan belajar pasal bisnes ni sikit2 nanti inshaAllah. Sikit je lah tapi. Hanya satu percent daripada ape yang budak2 KENMS blaja nu haa.

Ape2 pun semua itu ada di masa hadapan, misteri yang ada di tangan Allah.

Seronok dengar talk by ex KICT waktu Abi Dzar Sharing Session semalam. Banyak betul ilmu, benda baru dan lama yang depa share. Sape2 nak recording boleh letak email kat ruangan komen hikhik.

Esok lusa tulat akan jadi hari yang membusykan. Selamat BUSY! Yeah! Kikikiki

All the best to Rusydi, Fatma, Hussaini dan Iqram Mahmud!
Wakil ACM-ICPC International level di Warsaw, Poland.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...