Friday, October 28, 2011

The Person


There are people
We could not appreciate them
When they are around us
But we feel the loss
When they are gone.

There is a person
I cannot meet
even though in my heart I really wanted to
and for a little time, the person was very near
and now, the person is gone.

It is so sad to think
The thing you can do
When it is allowed
But for the meantime
It is not permissible.

I feel heartbroken
To know that the person is now far away
But at the same time
I feel relieved
To know that the person is far for good
And to know that the person
Will continue the journey to seek truth
And to spread them.

As for me
Only two things matter now
Patience and Pray.

Mahallah Aminah, 1028PM.

Thursday, October 27, 2011

Nothin'

There are times
When you don't wanna meet others
Don't wanna say anything
Just wanna do nothing.

There are times
Where you don't have the guts to smile
Wanna be all alone by yourself
Without the disturb from others.

There are times
You wanna let go all thing
Don't wanna commit with anything
and anybody.

There are times
You wanna cry
but tears wont come out
You wanna run
But your leg wont permit.

And what's the solution for all those times?
Back to Allah and ask for Allah's help.

:)

Gombak, 1019am

Apalah erti cinta suci, andai janji-janji sering dimungkiri
Apalah erti cinta murni, andai kata-kata sering didustai

Sunday, October 23, 2011

Jalan Saya

Alhamdulillah jumpe lagi yek kita. Kali ni ade baaanyak gambar. sebab penat nak cerita satu2, jadi buh je la gambar. Padahal caption nya nanti panjang jugak ye mike. haha. Harap bersabar. Kalau malas, toksahlah klik Read More tu yek yek heheh. Selamat Enjoysss!! :D

As usual, mulekan dengan makanan. Sekali tu makanan ini sebagai lunch sebab taktau nak makan apa da hoho

Monday, October 17, 2011

Cerita Je

Salam. Haip! Berjumpa lagi di edisi terbaru Kita Hamba. Bajet macam dia dalam rancangan ape je kan. Haha. Banyak betul benda yang terjadi sejak kali terakhir post di blog ini dipublishkan. Agak mengubah persepsi diri saya walaupun bukan drastik. Cukuplah ia mampu membuat saya berfikir. Hmm. Cerita yang takkan pernah lapuk ditelan zaman, sudah tentunya mengenai cinta.

Sembang dengan roommate yang selalu bercerita. Jadi bila dia bercerita, saye pon mestilah nak cerita cerita saye kan kan. Hehehe. Tak payah la kantoikan cerita pasal apa ye. Nasihat dia kepada saya, istikharahlah. Kadang-kadang kita dah kawan dengan orang tu lama, menjangkau 5 tahun. Tapi kita tak tahu pun perasaan dia camne. Mungkin takde ape pun dengan kita. Hanya kawan biasa. Istikharah agar Allah beri petunjuk, ada ke tak masa depan kita dengan dia. Apa dia, yang mana bila kita lakukan, hati kita lebih lapang, atau sebaliknya. Mana la tau, mana la tau, mana la tau.. ada orang lain yang menaruh perasaan kat kita, tapi kita tak mampu sebab terikat dengan orang yang kita dah kawan lama tu. Sedangkan kita tak tahu pun apa perasaan dia kat kita. Hmm. Agak memeningkan di situ. Hanya yang menghayati akan memahami. Hihi :p

Baaanyak la cerita-cerita. Untuk mereka yang jual mahal, macam kalau laki2 ajak keluar anda takmahu, ajak makan sama berdua pun takmahu; saya pun memahami. Kadang-kadang kita dihantui kisah lama. Kadang kerna itu memang prinsip kita. Jangan risau. Lantakkan berapa ramai yang mengomel tentang kejualmahalan anda itu, sebenarnya anda telah meletakkan diri anda di tangga yang tertinggi. Bukankah epal yang baik berada di tempat yang tinggi dan sukar dipetik? Haa sape yang blur harap maaf tau. Don’t worry babe, satu hari nanti, inshaAllah akan ada seseorang yang mahukan anda tanpa perlu melalui jalan2 sedemikian : kluar makan, dating, bla3. Dia yang inshaAllah juga menjaga dirinya seperti anda. Adeeeee. Sape kata takde lelaki baik dalam dunia nih. Doa la banyak2 ye. Doakan saye jugak :p

Sunday, October 16, 2011

Kelas Tasmi'

Sebenarnya kat tajuk atas ni nak letak tanda seru di hujungnya tapi nanti nampak macam excited sangat plak kan. Huhu. Ada post yang tak terpublish sebab di save di desktop saje. Kali ni guna laptop Diba, teman sekerja IPN yang saaangat dedikasi. Tak pernah jumpa orang yang bagus macam dia. Huhu.

Pagi tadi berlangsungnya kelas tasmik pertama untuk sem ni. Mula2 cari kelas tak jumpa. sebab tukar venue. contact kak Hana' pun tak berbalas. Tengah ngulang le tu hihi. Jalan jalan jalan, alhamdulillah jumpa. Ada 6 sisters dan 2 brothers. Salah satu tu aku kenal sebab gen sama kat DQ. Kenal camtu je la. Abaikan.

Alhamdulillah dapat tasmi' seperti yang dimahukan walaupun ade sikit2 ustaz tegur. Ustaz kali ni sangat seronok. Selepas berguru dengan Ustaz Farid Samad dan Ustaz Zulkhairi, inshaAllah aku akan stay dengan Ustaz Muhammad. Cuma ustaz ni mungkin sedikit syadid. Habis tak habis tasmi' 2juzuk, pasti akan exam silibus berkenaan.

Tuesday, October 11, 2011

Broga '11

Salam. Taktau nak tulis ape da sebab dah taip tapi pendrive yang mengandungi file tu telah dihilangkan oleh colleague saye. Sangat sedih sebab itulah satu-satunya pendrive yang tinggal huhu.

1Oktober 2011 bersamaan Sabtu telah menyaksikan pemergianku serta ex adik bilik (Dila) dan kuliyyahmate (Shikin) bersama abe sepupu (Fadzil@Angah@Yob) dan tiga orang temannya (Tokmoh and Izat and Din). Dijangka bertolak 3am tapi lambett jugak, jadinya kul 4 sebab beselaa kan kan. hoho. Ate tido pon kol brape. Solat Subuh kat puncak satu, then teruskan daki sampai ke puncak yang 400m tuh. Boleh tahan ramainye. Time nak turun kul 8 tu pun maseh ramai yang baru nak mendaki. Hmm.

Lepas tu, memang beberapa hari menderita sakit kaki la haha. Tu la sape suruh dah lama tak main skuasy. Memang sem ni takde peluang lagi nak pegang raket. Perasan busy le katekan. Kui3. Semoga hari ini dan hari akan datang akan terus cemerlang dan ceria! Yosh!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...