Sunday, October 23, 2011

Jalan Saya

Alhamdulillah jumpe lagi yek kita. Kali ni ade baaanyak gambar. sebab penat nak cerita satu2, jadi buh je la gambar. Padahal caption nya nanti panjang jugak ye mike. haha. Harap bersabar. Kalau malas, toksahlah klik Read More tu yek yek heheh. Selamat Enjoysss!! :D

As usual, mulekan dengan makanan. Sekali tu makanan ini sebagai lunch sebab taktau nak makan apa da hoho

Habis sesi Heart2Heart dengan exco2 Nasyeed Club. Kelihatan kak Wani yang sentiasa ceriaa :)

Paparazi mane le ni

Dengan geng yang selalu menguatkan. Jzkk Ukhtie

Diba yang hyperactive. Jzkk for your commitment, dearie! <3

Diba lagi. Dengan maskot GREX. Bosan2 jaga booth, ni la keja kami hihi

Ade ke patut dia letak poster kami kat tong sampah? :-/

One of the efforts. Location : Giant Batu Caves

Potong handbill alone kat tepi tasik berdekatan CONVEST HILL near Mahallah Sumayyah. 
Love the greeeenn!! :D

Teman depa bertiga ke temuramah dengan NasyidFm, lokasi : Batu Caves.
Dari Kiri : Faizah (Nasyeed Club), Taufiq (IPN) dan Zulkarnain (SRC)

Ini dia DJ Firdausz alias CEO NasyidFm

Malam kejadian (IPN), kelihatan Hafizah bersembang dgn colleaguenya 
(Dia bukan cakap sorang2 oke)
Beli la cupcake dia {http://www.cupsters.my/}Seriously, worth the taste!

Bajet busy jer tu huahuah

My job. Alone. Without the head bureau (Kecewa sungguh)
Sorry PubPro Central, sangat tak sempat nak brief.

Siap ade peta minda dalam cac lagi cik jah

balik dari IPN, sempat plak sembang kat luar gate, sampai pakcik Jaga halau masuk mahallah.
Time : 2AM

Jumaat 23 oktober 2011.  Kelihatan uncles2 jaga memperketatkan penjagaan, ade solidariti Aziz Bari hari ni. Tengah tunggu Ummi Ida amik untuk ke SMK Taman Selayang, ada Smart Solat.

Sempat bertanya khabar pada pepokok di situ :)

Ahad, hari yang menceriakan, walaupun demam2 isk
Thanks kak Farah alias roomate yang saaangat baek hati dan menghiburkan :)
Sape2 yang cari calon boleh gunakan saya sbg orang tengah. Ahaks 

Jadinya, marilah kita belajar walaupun tak sampai 24 jam je Exam midterm Information Security nyer yer.
Buat apa yang mampu, walaupun baru chapter dua. Oho.

Pagi semalam lepas jogging, yob ade ajak pergi makan nasi lemak sungai pusu, ade Zuhri dan Rina jugak. Share macam2 cerita. Depa terkejut jugak bile tahu kitorang dua ni sepupu wehehe.

Sekian cerita dari saya. Jalan yang saya tempuh seharian. Saya jarang dihurung dengan stress, macam sesetengah orang lain. Mungkin itu kelebihan saya. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.

Kebahagiaan itu satu kesyukuran
Bila kaya jadi insan pemurah
Bila berkuasa amanah
Bila berjaya tidak alpa
Bila sihat tidak lupakan Tuhan
Hakikatnya bahagia itu satu ketenangan
Bila hati mengingati Tuhan.


(Hakikat Bahagia, UNIC)


Alhamdulillah, saya bahagia dengan hidup saya sekarang.
Anda bagaimana? Ngeh3.
Jadilah bahagia dan membahagiakan sebab hidup ini cuma sekali, kankan?
Jom, cari bahagia dan sebarkan ia! :D

p.s : tapi ofkos la, bahagia itu lahir dari hati yang dekat dengan Tuhannya. InshaAllah.

4 comments:

d i b a said...

sumai chan..bagus ape letak poster kt tong sampah.. tu strategi sbb..org msti singgah sbb nk buang sampah kan? hehe.. peace no war.......

SuMaiYaH said...

hihi kak diba
masalahnye dia xnampak pon num contact tu.. huahua

Mast said...

waaaah! best la post kali ni!! =D
thumbs up! Alhamdulillah =>

siyes terliur honey star tu.(rasa nak g terjah bilik pun ada.waka =)

sumaiyah said...

best sbb byk gmbr kan kan heheh. Alhamdulillah :)

nak honey star beli le sendiri wakaka. jgn gate terjah2 melodi ye. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...