Tuesday, July 19, 2011

Hai, bilakah?

Perbualan #1
(Cerita tentang saudara-mara jauh dan dekat yang akan melangsungkan perkahwinan)

Maksu : haa akak tu la meriah bebeno depa ni, skarang musim kawin2. akak bila lagii
Akak : Err, calon pun takda maksu, ummi suruh habis blaja dulu keh3
Maksu : Eeii jangan kak, nanti susah. Time blaja ni cari la spare satu ke dua. selalu orang lepas blaja terus kawin..
Akak : Haha tengok la camne.. (Dalam hati : Spare?? Takpenah terfikir pun sedemikian. huhu)

Bila cerita balik pasal Perbualan #1 kat ummi,

Ummi : Habis tu takde sape lagi yang masuk meminang cemane nak kata dah ade ke tak kan kannn
Akak : Tahu tak ape. hihi

Perbualan #2
(Cerita tentang sepupu sepapat dekat dan jauh yang akan melangsungkan perkahwinan)

Ummi : Haa kamu kak time blaja ni cari la sape2. Senangnya yang blajar same2.
Akak : (Sengih2 kambing) Kalau ade le ummi..
Ummi : Ha nanti kalau da habis belajar takde jugak, kamu amik je sape2 yang adeee
(Berderai ketawa)

*Sebenarnya takde rase ape sangat pun. Tapi bila sepupu saudara dah nak menikah, kita pun kena tempias sama. Apa-apa pun, Allah knows BEST!


berbakti sementara mereka masih ada,
sementara kita masih di bawah jagaan mereka..
kerana kita pasti akan merindui saat itu lagi..

2 comments:

toblerone said...

bile kwn2 dkt rmai yg da kawen.. terdetik la jgk ble agknya akn tiba hari kite kn.. huhu

apa pon Dia th yg terbaek! :)

SuMaiYaH said...

hihi tu la, inshaAllah, kalau tak di dunia, pasti ada di SANA. Ameen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...