Friday, December 31, 2010

2010

Alhamdulillah. Lama pula rasanya tak menulis. Seminggu mungkin? Rindu pun ada.
Hari ini hari terakhir untuk tahun 2010. Maka esok hari akan bermula tahun baru, hari yang baru, minggu yang baru dan bulan yang baru. Sana-sini kelihatan mereka yang memperbaharui azam mereka. Hendak berubah, hendak capai itu dan ini. Saya? Tidak terkecuali.

Thursday, December 23, 2010

UIA cuti lama woh

Maaf Encik/Cik/Tuan/Puan,
dengan segala hormatnya sila klik pada Read More ya =]

Saturday, December 18, 2010

Semester Baru

Alhamdulillah semester baru sudah bermula.

Semester ini telah menginjakkan saya ke tahun kedua, bermakna semester ketiga di UIAM, daripada lapan semester yang sepatutnya. Perasaan saya, campur-campur. Saya sangat suka tinggal di hostel. Semua ada. Meja nak belajar, tempat untuk bersukan. Bukan bermakna saya tak suka tinggal di rumah. Tapi memang benar kata orang, masa belajar adalah masa yang paling berharga.

Thursday, December 16, 2010

I ❤ جاوي

نام ساي سيتي سميه بنت يحى
ساي اد دمحلة أمينة
ساي اكن مماسوقي تاهون كدوا دالم بيدغ أي.تي
ساي تله تيدق لولوس دالم سوبجيق كلكولوس
مولا - مولا ساي راس بياس ساج
لاما - كلامأن ساي راس أمت سديه دان كسأورغن
ساي تاهو اف يغ برلاكو اد حكمه
ماري برسغك بأيق دغن ألله
موهون دعاء داري كاون - كاون
ماري إينجوي بلاجر يا

Friday, December 10, 2010

Coretan Buat Adik


Alhamdulillah, bertemu lagi di alam maya yang semestinya sementara. Ini entry khusus untuk adik-adik yang baru mendaftarkan diri kelmarin. Sekadar pesanan dari seorang kakak yang baru nak menginjak Tahun Kedua dalam bidang IT. Hekhek. Jadi di sini akan digunakan 'akak' sebagai ganti diri yer.

Luruskan niat
Niatlah menuntut ilmu kerana Allah. Semoga ilmu yang ada dapat membantu kita untuk menjadi insan yang lebih baik. Niat juga perlu sentiasa diperbaharui, ingat ya :)

Tuesday, December 7, 2010

4 in 1


Petrol, diesel, gas, gula
LPG : Liquefied Petroleum Gas

Manakah negara yang miskin,
Manakah rakyat yang kebuluran,
Manakah pemimpin yang makan duit rakyat,
Manakah Agong yang kita nampak macam rehat,

ok tak kalau jawapannya Malaysia..?

Monday, December 6, 2010

sabo je lah..


emel yang baru dapat sat2 ni.
maap, saye belum menikah

Saturday, December 4, 2010

Kehinaan Yang Panjang


Kunci kebinasaan ini adalah apabila umat telah tersilau mata sehingga tidak nampak lagi bahawa iman itu mutiara dan ukhuwwah itu permata. Dua perkara ini menjadi teras perjuangan Rasulullah SAW sehingga membentuk cara hidup yang hebat dalam diri dan umat sejagat. Inilah sebenarnya rahsia kekuatan ajaran Rasulullah SAW yang seharusnya diikuti umat pada hari ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...