Tuesday, November 23, 2010

World Toilet Day !

terlambat sebenarnya. Apepun

whatever ppl call it. Toilet, Washroom, Gents, Ladies, دورة المياه , sesungguhnya satu tempat ini sangat penting dalam hidup kita, malahan ia melambangkan kesopanan dan kesusilaan seperti yang termaktub dalam Rukun Negara, of course seperti yang telah Islam ajarkan.

Takda maknanya kalau bilik tidoq wangi bagai nak rak, bubuh la ambi pur ke (boikot), glade ke, hanabishi ke panasonic ke, it would be nothing kalau kita bersikap culas dengan tandas sendiri. Apetah lagi tandas yang bayar 3kupang tu? (kat Lowyat kena seringgit). Lepas guna jangan lupa flush. Ringankan lah tangan mencuci tandas di rumah masing2. Jangan geli2 ye, sebab bau-bauan aromaterapi itu adalah hasil kumuhan kita jugak. Hohohoo.

Apa lagi,
mari bersihkan tandas!

sumai : tandas yang kotor memberi kesan kepada emosi saya. Hahah (serius ye) Tq one atas pemberitahuan.

2 comments:

ash said...

em....ikut la kitorg, kumpul duit satu batch bli pewangi tandas mahallah n duty roster cuci tandas mase weekend...slmt hri tandas?

sumai said...

kat sini(uia) kan, senang je. amik tag tiap2 minggu, nanti akak cleaner datang cuci kan. huahua

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...