Tuesday, November 16, 2010

Dogaan..

Alhamdulillah sudah dapat menjejakkan kaki di rumah lebih kurang 12.20am malam tadi. Sekadar nota-nota dugaan sepanjang perjalanan pulang ke rumah =)

  • Exam patutnya start 9am, tapi ustaz tunda 2.30pm. Jadi ke klinik siap2 sebab takut takda masa kejap lagi. Dapat le obat batuk, selesema, demam dan sakit tekak.
  • Habis exam 3.30pm, makan di Kyros dengan Hujan, tak dapat bertolak lagi sebab hujan amat lebat (take note the differences btween h capital and the other one)
  • lebih kurang 4pm, tunggu di bus stop, bus datang 10 minit lepas tu, naik LRT ke Masjid Jamek jam 430pm. 
  • LRT ada masalah teknikal. Bermasalah di stesen KLCC dan Kampung Baru. Semua train bergerak perlahan dan berhenti lebih lama di platform.
  • Sangkut kat stesen Damai dekat 40 minit. Then train gerak slow2 dan ada gak berhenti tengah jalan.
  • Sampai di Terminal Bus Bukit Jalil jam 6.10. Tanya abang kat situ di mana ATM, kena beli tiket baru sebab tiket dah burn (6pm). Abang tu kata kat Stesen Sri Petaling ada. Time ni dah cuak dah.
  • Amik train ke Sri Petaling. Alih2 abang kat situ pulak kata ATM paling dekat ada di Carrefour (Endah Parade). Katanya lagi, kalau dari Bukit Jalil lagi dekat. Dah penat ni. Air mata dah turun sikit.
  • Turned back to Bukit Jalil station. Malas nak fikir dah. Duduk kat waiting area kat situ. Hujan turun lebat semula. 
  • At the end, ambil keputusan untuk ke Carrefour. Whatever it takes. Thanks pada kak Maha dan kak Muya yang membantu untuk direction ke sana =)
  • 730pm tiba semula di kaunter transnasional. Tiket 840pm. Ke surau untuk solat. Sempat makan nasi lebihan pagi tu sebelum naik bas.
  • Dalam bus, makan ubat (lunch  punya) dan enjoy the journey. haha. 
  • Oleh sebab sampai rumah lambat, cudnt celebrate the anniversary with them, dapat tgk gambo pn jadi laah :D

ini la yang depa makan. nyam3


jalan kaki nak ke Carrefour
Yang biru pergi, yang hijau pulang,
hampir nak seberang jalan highway
but i didnt wanna risk myself :)

sekian catatan gue. Dapat pengalaman jalan kaki jauh2 sikit. Sorang pulak tuh. Dengan keadaan yang tak berapa sehat. Moga Allah ampunkan dosa yang lalu.. Amin.

2 comments:

Anonymous said...

..besar btl dugaan ALLAH buat mu.smoga ALLAH sntiasa melindungi mu.

Anonymous said...

أمين

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...