Thursday, October 14, 2010

Insiden

Macam jam tangan aku yang dah patah
My blood color is darker. Kehkeh


Ni apahal gambar blood donation semua ??

 Lokasi : Surau Ameenah, Center Facilities.
Masa : 8.40PM

"Kak Tipah, yang blood donation ni buat kat mana"

"Kat masjid la selalunya"

"Nanti nak contact sapa eh"

"Ada orang pejabat kesihatan tuh"

"Errr, tak silap saya, contact PDN, Pusat Darah Negara"

"Oh yeah?"

"Tak silap la, saya selalu derma darah. Hehe"

"Oohh, eh, nak jadi komiti tak?"

"Aaaaaa. Boleh kot tolong sikit-sikit"

"Haa, tulis la nama, no telefon sume kat sini."

(yang merah tu ayat aku)

Sekian insiden yang berlaku. Aku masuk nak Solat Isyak, ada meeting kat situ. Ada pulak orang yang aku kenal. Aku pun orait lah, fine. Tunggu. Sambil dengar2, duduk sebelah akak yang aku kenal tuh. Usha2 dia tulis apa :

'Zikrulmaut Week' 'Exhibition' 'Blood Donation'

Itu pasal aku menyampuk sikit2. Benda nih anjuran MRC Ameenah. Awal sem depan insyaAllah. Tak silap aku 20-24 Disember. Aku takde intention pun nak join, just nak beritahu yang kena contact PDN je kalau nak buat blood donation. Tiba-tiba je akak tuh suruh aku join. Alih-alih masuk Pub N Pro. Same macam Nasyeed Gala. Haha.

Harap noted yaa wahai kawan-kawan yang di Ameenah dan UIA. Jom meriahkan program ini! It's time to show your commitment to your community! Moga Allah permudahkan..

Jangan takut darah
Contohilah mamat yang cool ini =P

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...