Monday, July 26, 2010

Walimatul Urus Nur Jannah & Abd Salaam

25 Julai 2010, 13 Syaaban 1431.
Alhamdulillah.
Tahniah, Baarokallahu lakuma wa baroka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fi khair;
kepada Jannah dan Abd Salaam.
Pasangan bagai pinang dibelah dua, sama cun sama ensem.
Semoga bahagia hingga ke Syurga!



apa ini



oh, jannah ni ex roomate waktu kat DQ rupenyerr



Jannah's Dad, the one with long beard



Jannah's Mom, busy3



tetamu



tetami



adik Jannah yang pake baju hijo kat pintu tuh



geng saye



baca sendiri laaah



patung orang



sempena kawin2



kulit buaya@ ulaq?



sajak atas pinggan



dengaq guruh di langit, ayaq tempayan kamu curahkan



geng lagi



rame-rame awet



buaya puchong, 1250 kg, panjang 5.6 meter, lebar 1.1 meter



haiii



dah keluaq muzium, jom nak solat plak



tasik Raja Lumu, on the way ke masjid



haaa, tu dia masjid nyaa



yang kami dapat. buku nota, ni muke depan



ni plak belakang dia (bersama cake roll from Rozy Bakery)



Sebenaqnya merancang mau pegi sama Hafizah, May_d, sama Mekda, Athirah Hanisah, tapi mereka semua ada hal masing2, jadinya pergi sama k.Aisyah and Juni saje. Public Transportation, Bus Rapid, LRT, KTM, Taxi. Walopun time nak balik Allah saje yang tahu betapa gawatnya. Haha. yang tu malas lah mau cerita. Dewan Raja Lumu nih dalam muzium negeri shah alam, tu sebab lepas makan2 kami tangkap gambaq dalam muzium. Haha.

Jannah is the only daughter for her parents. Bertuah kan sapa dapat dia tu? Maasya-Allah. Beza umur depa 2 tahun, Pengantin lelaki 23 tahun, belajaq kat Madinah. Duduk kat Serdang. Senang nak balik raya. hihi. Waktu kami sampai, Jannah and hubby tengah makan kat meja depan. After makan depa pun sapa2 tetamu di meja2 lain. Akad Nikahnya the day before, Sabtu.

Seronok + cemburu tengok Jannah and suami. Haha. Normal lah kan. Waktu tengok depa jalan2, pegang2 tangan. Seriously jealous mengapung dalam diri. Tahniah Jannah dan suami yang telah menyempurnakan separuh agama kalian. Lain kali giliran kami pulak =') insyaAllah, taktahu bila lagi. Risau pun ada, namun bukankah Allah telah berjanji wanita yang baik untuk lelaki yang baik, dan lelaki yang baik juga untuk wanita yang baik. Percaya dan Yakin dengan janji Allah, kerana Allah takkkan sesekali menungkiri janjiNya.

Orait. Sebenaqnya bile nampak Jannah, sebak pun ada. Macam-macam perasaan menghantui diri. Rezeki masing2. Bertambah tanggungjawab, juga sudah ada teman untuk mencurah isi hati, berkongsi rasa.

Kepada banat, gambaq Jannah nanti saya hantar kt emel yo. Tak dapat disiarkan di sini atas permintaan Jannah sendiri yang memakai niqab di luar. maap lambat update, buat2 busy. hehe. Selamat berjaya kepada Jannah dan suami. Moga pernikahan ini bermanfaat untuk ummah, dan untuk kalian semestinya. Till then, wassalam.

p/s : kreditos pada kak aisyah untuk kameranya! :D

7 comments:

ucu najlaa said...

barakallahu lakuma jannah n suami..moga kedua-duanya mnjadi pasangan yg soleh solehah dan mndapat zuriat yg soleh solehah..insya-Allah.. =)

jeles kt sumai..dpt tgok jannah live sbgai raja sehari..

ucu x dpt gi..huhu..

ehem2,jannah da lps, sumai bila lg?hikhikhik!

siti fatimah said...

salam,su ni timah.nak minta hang post gambar jannah kt email kami.haritu kami takdan nak p.nk sangat tengok gambar2 walimah jannah.hehe.ni email kami,camarsenja_71@yahoo.com
harap su tak kberatan send kat kami.
thanks -fatimahghaffar ex dq/uia 07/08-

sumai said...

amiin Ya Robb :')

takpelah ucu, dah rezeki kami, mungkin lepas ni giliran orang lain, kami plak tak dapat pi. hek3

sumai kawin? keh3. insyaAllah, biz-iznillah =)

timah, insyaAllah, gambaq tak banyak, sebab ramai jugak orang dalam tuh nak tangkap gambaq depa. ala kadar aja yo =)

siti fatimah said...

ok tak byk pun takpola su janji ada..hehehe.keperihatinan su post gambar depa kt ana amat2 ana hargai..hahaha.i'm waiting=)

sumai said...

udah dipos sayam.. hik3 ;)

one_munawwarah said...

nak gambaaaaa

sumai said...

orait bos. sent oredi ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...