Friday, July 16, 2010

The-All-New Story

What are new?
Wauh.
Of course it is a new semester! Plus new students, new courses, new friends, new self, new life, new roomates. ahaha

Sem baru sudah bermula. New long semester, after the short one last few months. Result saya? alhamdulillah, baik2 saja. tak affect pointer, cuma turun dalam kadar beberapa 0.0nn aja. Jangan risau, sebab pointer bukan banyak sangat kot. Haha. Still, Alhamdulillah :)
UNGS 2040 helped a lot. Thanks to Dr Zaini. Eventhou I dont deserve that grade. huhu



KONSERT MAHABBAH GAZA

Sebelum register kat mahallah, kami sekeluarga pun jalan2 ke Stadium Melawati. tawaf2 jugak untuk cari entrance ke stadium nih. haha. Macam rusa masuk kampung.

the consert was not bad. Ni list lagu nya

Raihan -- Iman Mutiara, We Will Not Go Down
Dj ikim -- puisi tentang palestin. Selingan Lagu Kedamaian (Brothers) by dj Erwan. Wauh. Sedap gila sore.
Ummul Qura -- taktahu tajuk. tapi ini group dari IIUM. Hoho. Very adorable group. My favourite.
Inteam -- Dia Muhammad, Hanya Takdir
Saujana -- Patah Hati, Pahlawan Gaza (lagu baru)
Nowseeheart -- Damai, Damai yang hilang
Rabbani -- (tribute to Arwah Asri), Di pondok Kecil (ft. Rabbani Genius), Mahabbatullah

Ada jugak selingan puisi. Yang pertama dari seorang Cina, then Melayu and India. 1 Malaysia. Heheh. Not sure pulak if yang chinese and indian itu muslim or not. Macam ya.

Waktu menasyid jugak, solo nowseeheart menangis. yang dalam gambaq, paling kiri, line tengah. taktahu nak kata sebab apa. Allah knows better. Kumpulan Saujana pun dah improve, dulu2 cuma dr. Izwan yang solo. Sekarang semua suda boleeeh. Gud2. Moga terus istiqomah. Jangan buat kontrobersi sudah yaaa.

sikit je gambaq. sebab kamera takda bateri. ahaha.



suasana di booth. kami sampai waktu dah malam



suasana dalam stadium. kesian kami duduk jauh nun di sini. Isk



persembahan dj2 ikim. Baru kenal muka depaa. Ngeh3



gambaq tiles munsyid malam itu. tangkap dari layar aja yo.
sangat jauh dengan pentas




ini gambaq kitorang laah. Ahaha.



Ummul Qura. Wauh.



IIUM



Taaruf Week intake 2010/2011, last week
credit to Encik Syahir

sem pun dah penuh balik. di mana2 pasti ada student. dan dalam apa saja waktu. hoho. kalau dulu waktu short sem, waktu hampir tengah malam, kawasan HS aka Human Science Cafe dah ala2 macam takde orang. La ni, fuhh. Buat2 macam tak pernah nampak keadaan camni je lah. Ehe.

Sem nih ada 4 subjek. Object Oriented Programming, by Bro Hassan Hadi yang veryy nice (walopun tak sempat ta'ruf lagi dengan beliau). Also Calculus I by Dr Messikh Azzedin. Ada member kata cikgu nih comel. Hihi. UNGS 2050 by Dr Fatmir. Student tak ramai sangat tapi buat lecture dalam lecture Theatre. Cikgu UNGS memang sume best2 kan. Maybe because of their experience. Maka hikmah pun banyak ada pada mereka. Tilawah 2, ustaz Muhammad bin Abdullah. Already married with 2 children. Macam muda. Al-Hafiz. Ustaz kata. beliau hafaz dan khatam hafazan di UIA jugak. Waktu tu kelas tahfiz bawah masjid. Ustaz orang pertama khatam. Then CCAC amik alih kelas tahfiz nih, macam yang aku join. Dulu2 kelas tilawah ada belajaq sifat2 huruf, selain tajwid yang macam dalam silibus sekarang. Best kot blajaq sifat huruf, nanti nak sebut huruf tahu kat mana letaknya. Dulu kat DQ ada belajaq, tapi macam tidoq saja, takda natijah. Allah. Moga ustaz akan selingkan ilmu itu dalam pelajaran kami nanti. =)

moga terus bersemangat meneruskan pembelajaran, mengais secebis ilmu milik Allah di atas muka bumi ini. Orang lain selalu kata, waktu belajar ni lah masa paling seronok. Sebab waktu untuk cari ilmu yang sebenar-benarnya waktu inilah. Ilmu pelajaran akademik, mahupun ilmu untuk hati. Ilmu rohani. Moga semua itu membawa kita lebih dekat padaNya. InsyaAllah. Selamat berjaya pada semua!

2 comments:

Nur Azila Yahaya said...

salam sumayyah...igt akak lg tk..:)
lamanya tk btanya kabar..
gud luck ye..smg bjaya dunia akhirat...
mesti best dpt pegi konsert tu..

SuMaiYaH said...

waalaikumussalam wbt
haipp akak ;)
ingat insyaAllah. akak yang tanya pasai cara nak tegur imam tu kan? huhu

thanks jenguk, saya pun dah lama tak pi blog akak. all the best to u too. insyaAllah =')

best kot konsert, tengok aja muka2 kitorang. ahax =P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...