Monday, June 29, 2009

why donating blood?



bismillah.

not kidding, these two are among of my blood packs i donated last year (the second one was few months ago)

When PDN came at CFS IIUM PJ

PDN, at Medan Mara, Palestine Week


WHY SUMAIYAH LOVEs DONATING BLOOD?


Read more..


Because I do not have enough money to give to people, to help 'em.
I am not sure bout the myths saying that you will be fat when u donate your blood but seriously, i did not face any problem whenever i do this job ahaha. In contrast, I feel healthier after donating blood, and much more happier when i know i just saved others' lives. Ignore who will receive my blood. The most important is I am happy! (:

Facts of Donating Blood (taken from BP Healthcare article)

1- More than 81 million units of blood are collected globally every year. Only 45% of these are donated in developing and transitional countries where more than 80% of the world's population lives.

2- Donated blood can be stored in its liquid form for up to 42 days. Donated platelets can be stored for 5 days, while frozen plasma can be stored for 1 year.

3- The donor's body replenished the fluid lost from donation in about 24 hours, red blood cells within 4 weeks and iron lost within 8 weeks.

4- Whole blood can be donated once every 8 weeks.

5- Just one half litre of donated blood can help as many 3 people's lives.

Blood donation:
it's about an hour of your time. But it's about LIFE to those who need it.

So what are we waiting for?

DoNaTe BlooD, SaVe LiFe

Sumaiyah: cannot wait for PDN coming to CFS this semester!



Sunday, June 28, 2009

tag (ijat, irma)

bismillah. (scheduled post)
actually banyak perkara boleh diceritakan, tapi ijat memang gatai nak tag orang. :P
irma, thanks for this reminder :D


Read more..


R.U.L.E.S

All you have to do is to just follow these two simple steps :

1) Copy this picture 'amal Islam'
if u wnna copy the whole post pun , it's much better..



2) Next , choose ten of your special person, make this compulsory for them to do..

  • ijat (padan muka haha)
  • ayn nur azhana (selamat bekerja bersama! =D)
  • hussaini (a good method to update blog+ as tazkirah)
  • syiba
  • hanani
  • adik2 line up baru intech_ss (xde blog korang la hihi)



Saturday, June 27, 2009

cuba lagi

setelah sekian lama tak guna function ni, nak guna balik lah.


Read more..






cuba kau dengar
coba kau coba
....
untuk berbicara dengan kamu

(ya Allah lagu ni melalaikan jiwa)

(jadi tak cubaan ini?)
Oh!

cuba-nama negara
atau cuba @ try?
sendiri mau ingat laa.
salam.

TTK's dinners and Tasmi' Class Rep's Meeting

salam 'alaik.
may u read this post with the best health and iman.
just wanna share the events i attended few days ago (weeks mayB).

kami biro TTK buat makan-makan di kafe ZC pada khamis, 04 Jun yang lalu. Semestinya dianjurkan oleh Ketua yang sangat berdedikasi iaitu Cik Shuhada Sulong kan. ahaha. Thanks Mcda atas makan-makan ini walaupun bukan hang blanja. hihi :P

meskipun ramai yang berpuasa maka itu tidaklah mematahkan semangat kami yang tidak berpuasa. kami sume pun maju segerombolan ke Mahallah Zainab Jahsyi (bagi yang duk KC lah) dan bertemu sahabat2 gen8 yang sangat dirindui. Oh!

Seterusnya, biar lah gambar2 di bawah yang menuturkan kata di jiwa..


muke lapo..

kolestrol please!

mmm, sedap nye makannn :P

peace peace peace :D

thumbs up for TTK !

ade orang tayang majalah SoLuSi la pulak ahaha

kami lah hamalatul quran .. ya Allah bantulah kami!


ha, ini pulak baru je berlaku semalam, 25 Jun.
kali ni sikit la pulak. Ramai manusia ada masyaqqah masing2 kan. maka yang ada tu, layan.. :D


suyi dan mufi, sedapnya manggaaa

im sure they are speechless with the taste of ABC with ice cream! :P


in semester 1 last year, we had Domino's together at Mahallah Khadijah's ground floor musolla. Hence, thanks a lot to mcDa for the efforts. Thumbs Up! ;) finished about the dinners.

last Monday, there was a meeting of Class tasmi' Representative for the 2nd and 1st year student (DQ je lah kan)

dalam meeting tu, ade la di distributekan nombor2 telefon ustaz kelas tasmi' masing-masing, di samping beramah mesra menjalin ukhuwwah bersama partner class rep dari 1st year.

ade jugak kata-kata amanat dari sahabat2 pada kami semua.
antara yang paling tak dapat dilupakan,

adik-adik baru keluar dari DQ, ambillah kesempatan smntara masih ingat banyak quran tu. Macam kami ni, dah lama dah.

lainnya,

Quran yang kita hafal tu samada akan jadi antara dua : rahmat atau laknat.


oh! rasa macam terpukul diri ini. Namun apakah ada tindakan yang diambil?

doakanlah sumai dan kami semua sentiasa kuat dalam memikul amanah yang ada. termasuk sahabat-sahabat yang sudah ke Jordan, Mesir, dan seluruh pelosok alam itu.

Allahummar hamnaa bil-Quraan. Ameen.

|TTK is a shortform of Tugas-Tugas Khas, kami bertemu di Darul Quran, menyemai kasih dan menyubur ukhuwwah di sana seterusnya di Bumi CFS ni, moga kan berkekalan hingga ke syurga!|


Monday, June 22, 2009

White Women vs Malay Women.

Dear Editor, I am sorry but I would like to challenge some of your Malay male readers. I am a White female who is engaged to a Malay male-good-looking, educated and loving. I just don’t understand a lot of Malay female’s attitudes about our relationship. My man decided he wanted me because the pickings amongst Malay women were slim to none.

As he said they were either too fat, too loud, too mean, too argumentative, too needy, too materialistic or carrying too much excess baggage. Before I became engaged, whenever I went out I was constantly approached by Malay men, willing to wine and dine me and give me the world. If Malay women are so up in arms about us being with their men, why don’t they look at themselves and make some changes. I am tired of the dirty looks I get and snide remarks when we’re out in public. I would like to hear from some Malay men about why we are so appealing and coveted by them. Bryant Gumbel just left his wife of, 26 years for one of us. Charles Barkley, Scottie Pippen, the model Tyson Beckford, Montell Williams, Quincy Jones, James Earl Jones, Harry Belafonte, Sydney Poitier, Kofi Anan, Cuba Gooding Jr., Don Cornelius, Berry Gordy, Billy Blanks, Larry Fishburne, Wesley Snipes, …I could go on and on.

But, right now, I’m a little angry and that is why I wrote this so hurriedly. Don’t be mad with us White women because so many of your men want us. Get your acts together and learn from us and we may lead you to treat your men better. If I’m wrong, Malay men, let me know.

Disgusted White Girl, Somewhere in Bangsar.

——————————————————————–

This letter was written in response to the article:

Dear Editor, I would like to respond to the letter written by A Disgusted White Girl. Let me start by saying that I am a 28-year old Malay man. I graduated from one of the most prestigious universities in England with a Masters Of Science Degree in Business Management. I have a good job at a Multinational Corporation and have recently purchased a house and a brand new non-national car. So, I consider myself to be among the ranks of successful Malay men. I will not use my precious time to slander white people. I just want to set the record straight of why Malay men date white women. Back in the day, one of the biggest reasons why Malay men dated white women was because they were considered easy. The Malay girls in my neighborhood were raised traditionally. They were very strict about when they lost their virginity and who they lost it to. Because of our impatience to wait, brothers would look for someone who would give it up easy without too much hassle. So, they turned to the white girls.

Nowadays, in my opinion, a lot of Malay males date white women because they are docile and easy to control. A lot of Malay men, because of insecurities, fears, and overall weaknesses, have become intimidated by the strength of our Malay women. We are afraid that our woman will be more successful than us, make more money than us, drive nicer cars and own bigger houses. Because of this fear, many Malay men look for a more docile woman. Someone we can control. I have talked to numerous Malay men and they continuously comment on how easy it is to control and walk over their white women. I just want to set the record straight.

I want A Disgusted White Girl to know that not all successful Malay men date white women. Non-Whites like Ahmad Rashad, Denzel Washington, Michael Jordan, Morris Chestnut, Will Smith, Blair Underwood, Kenneth “Babyface” Edmonds, Samuel L. Jackson, and Chris Rock all married strong Non-White women. And, to flip the script, there are numerous white men, in and out of the spot light, who openly or secretly desire Non-White women over white women. Ted Danson, Robert DeNiro, and David Bowie to name a few. I just don’t want a disgusted white girl to be misinformed. Stop thinking that because you are white that you are some type of goddess.

Remember, when Non-White Egyptian Queens like Hatsepshut and Nitorcris were ruling Dynasties and armies of men in Egypt, you were over in the caves of Europe eating raw meat and beating each other over the head with clubs. Read your history! It was the Non-White woman that taught you how to cook and season your food. It was the Non-White woman that taught you how to raise your children. It was Non-White women who were breastfeeding and raising your ! babies during slavery. It is the Non-White woman that had to endure watching their fathers, husbands, and children beaten, killed, and thrown in jail. Malay women were born with two strikes against them: being Non-White and being a woman. And, through all this, Still They Rise! It is because of the Malay women’s strength, elegance, power, love and beauty that I could never date anyone except my Malay Queen.

It is not just the outer beauty that captivates and draws me to them. It is not the fact that they come in all shapes, sizes, colors and shades that I love them. Their inner beauty is what I find most appealing about Malay women. Their strong spirit, loving and nurturing souls, their integrity, their ability to overcome great obstacles, their willingness to stand for what they believe in, and their determination to succeed and reach their highest potential while enduring great pain and suffering is! Why I have fallen in love with Malay women. I honestly believe that your anger is geared more toward jealousy and envy than snotty looks. If this were not so, then why do you continuously go to tanning salons to darken your skin? If you are so proud to be white, then why don’t you just be happy with your pale skin? Why do you continue to inject your lips, hips, and breasts with unnatural and dangerous substances so you can look fuller and more voluptuous? I think that your anger is really a result of you wanting to have what the Non-White woman has.

BOTTOM LINE: If I were looking for a docile woman, someone I can walk over and control, I would give you a call. But, unfortunately, I am looking for a Virtuous Woman. Someone that can be a good wife and mother to my children. Someone who can be my best friend and understands my struggles. I am looking for a soul mate and; unfortunately, you do not and CANNOT fit the bill.

No offense taken, none given.

Signed,
Malay Professional

'proud to be MusLiMaH'

Saturday, June 20, 2009

awards, tags

salam 'alaik. ini ada 2 awards :)




dari

thanks ajie! :D

====================================================

ini dari izzati masri :P

1)Beside ur lips,where is your favourite spot to get kissed?
secret lah. suami saja yang tahu ;)

2)How did u feel when u woke up this morning?
jawab lain sikit. pukul 6 tadi rasa macam ada orang gerakkan tangan suruh bangun. siapakah? o_0 siyes lagi 2 orang roomate masih tido ketika itu. hoho.

3)Who was the last person / people you took photo with?
forgot already (sebab hp moto suda di off kan)

4)would u consider urself spoiled?
when i am lazy

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
i think so. lol

6. Do you want someone to be dead?
i do not

7. What does your last text message say ?
"salam. su, tae kwon do dah start ke?." -radhiyah ismail

8. What are you thinking right now ?
math and programming exercise, completing tags, home, family, ustaz salam.

9. Do you want someone to be with you right now ?
Allah is enough for me [walopun selalu rindu rumah dan keluarga]

10. What was the time you went to bed last night ?
before 1. alhamdulillah dapat gak tido lebih awal, sebelum2 ni meeting pun habes kul 1. adohai.

11. Where did you buy the tee you are wearing now ?
siyes, tee tu apa? hahah

12. Is someone on your mind right now ?
ummi.

13. Who was the last person who text you ?
radhiyah ismail lah.

TEN Lucky Person to do this quiz.
C U T !!
no more person to tag. hoho. maaf yuk.
thanks ijat! :P

nanti dah ke kuantan jangan lupekan aku :'(

=========================================================

From Yana Excellent

1. Nama timangan anda?
= akak

2. Anda seorang yang...
= agresif [no doubt]

3. Insan Teristimewa..Describekan dia yang terlalu istimewa di mata anda..
= ummi. optimis, gembira-pergi-bertuah, sabar, ummi lah!

4. Lagu kesukaan anda
= banyak. albi nadak, haeng bok ha gil ba rae :P lagu dalam blog ni, instrumental

5. Makanan kesukaan anda...
= banyak. prefer sayur dan buah-buahan. Nyum! [ayam pun okay tapi kena kurangkan sebab nak jaga kesihatan utk masa akan datang lol]

6. Tag 5 rakan anda
= s u m a i

dah 5. tQ yana! :D

ehem ehem :P

=================================================================


ni dari one pulaks

Rules And Regulation: Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yg org xtau semasa kecil anda. dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu..

  1. pernah cederakan diri sendiri (buat-buat macam nak patahkan tingkap kaca dengan tangan sendiri sampai berdarah) sebab terlalu stress -ikut nafsu lah tu- if x silap, umurku 7 tahun.
  2. menangis waktu salam dengan Cikgu Zanariah (guru kelas waktu tahun 1Kenanga) sebab kena pindah sekolah. sayang cikgu!
  3. suka minum milo dalam bekas tutup (bekas 2 telinga, tutup merah). ummi buat lagi sedap dari abi sebab ummi letak milo banyak.



  4. Arwah atuk selalu bawak aku ngan 2 orang abang naik motor pergi taman mainan kat felda lasah. aku duduk dalam bakul, sebab kecik skali time tuh. rindu saat tu :(
  5. suka baling pintu kalau merajuk sampai merekah/retak dinding rumah.
  6. ada banyak koleksi gambar kecik2, tapi dalam bentuk hardcopy je la. sob3 tak dapat nak letak sini. satu je ade.




  7. waktu darjah 3, isteri kepada guru kelas aku (cikgu Balya b Aziz@Ismail) marah aku sebab aku hantar surat/kad raya pada cikgu.
  8. chenta monyetku bermula sejak darjah 3 dengan senior sendiri (KP sekolah) haha. Dengarnya dia dah kahwin. alhamdulillah :D
  9. aku kena kejar dengan budak kelas khas (cacaat pendengaran, down-syndrome) waktu jaga kelas deme kat SKDK dulu :D
  10. (aku rase) orang selalu cakap aku gipang sebab selalu tulis nama budak budak bising kat blackboard dalam kelas dulu (thanks to rizatul akmar, arik hendra, Fahmi, Azfar?)
  11. kecik2 ummi abi suka bawak kitorang pergi taman burung, taman mainan, dinosaur, zoo, pantai.. seronok!
  12. waktu gi satu pameran dinosaur, aku telah menahan ureaku dari keluar sejak sekian lama sebab gelap sangat so xnampak toilet kat mana lol.
  13. aku banyak kali kena rotan dengan hanger besi oleh abi atau ummi, selalu abi lah. hehe
  14. pernah mandi separuh bogel kat depan rumah kat johor dulu (im 5 or younger okay!)
  15. suka keluarkan kepala dari kereta waktu travel, sambil berimaginasi zig-zag pada garisan putus-putus atas jalan tu dan habit ni berterusan sampai sekarang, tapi kepala tak keluarla, heh.
  16. suka gigit kuku instead of nail-clipper sampi ummi asyik marah.
  17. suka main dengan kawan-kawan abangku.
  18. waktu kat johor, kami pernah tubuhkan satu groupdengan jiran (along, angah -both are boys-). kami ada satu markaz pas eh bukan, markas belakang rumah, tempat lepak lah. huh.
  19. ammar dan annas (abang) pernah bawak aku. atau mungkin aku yang nak ikut deme mandi kat paya waktu petang dkat2 maghrib. Anak murid ummi baru balik sek agama rakyat report, balik tu kitorg kena marah.
  20. suka tengok cite dragon ball kat tv2 hari ahad pukul 9 am
  21. Kecik2 abi ngajar kami Muqaddam kat rumah so xde la rasa hantu mengejar aku waktu balik dari ngaji lol :P
  22. masuk tadika umur 4 tahun sebab semangat sangat kot tengok abang annas masuk dulu.
  23. kat tadika, i'm the one and only yang pakai tudung (ya la, ini KEMAS bukan PASTI)
  24. kawan baik dulu, masrainarah bt raban, nur basirah bt abd razak (engenius cfs), nor azmira bt zainal aznam, alia farhana rosmanshah. rindu kamu semua!
  25. (finally!) selalu duduk tepi longkang waktu darjah 1, makan makanan dalam tupperware waktu recess dengan mas, also main sep-sep tiang. Oh!
one, dah hbeh. aku minx maaf sebab aku banyak tak ingat time kecik2 dulu, banyaknye time sek rendah saje. btw, aku harap pic bawah ni dapat mengubat ketidakpuashatian mu itu. ahah.


aku tahu hang suke pic hitam puteh, namun ketahuilah tarikh itu bukan untuk apa-apa, just nak statekan tarikh hari kejadian. hari yang bermakna, kan? :)
eh one, ini ke tarikhnye? aku rasa hari tu mcm hg pakai tudung lain jek. aduh!

nak larger pic mintak la yek. aku sengaja tak letak link gambar sebab nanti dia zoom in sangat. malu dibuatnya :D

oh, aku tak tag orang sebab ramai orang yang aku nak tag ni, jenis tak jawab tag. sedih jugak tapi everyone have their own stand. aiman tak kisah :)

allahua'lam.

Thursday, June 18, 2009

hilang

Tadi terima panggilan dari seorang kelasmate yang meminjam pendrive saya. Mengatakan satu berita yang entah sedih, gembira. Perasaanku bercampur baur.

Data-data dalam pendrive yang saya gunakan di DQ telah hilang.

Mula-mula mendengar, rasa macam terkejut sangat. Tapi teringat post yang saya baca semalam. Tersentuh hati. Kerana semua yang kita ada cuma pinjaman. Laptop ini? Allah bagi pinjam je. Wang yang ada, kesihatan yang okay, keluarga, hendphone, semua tak kekal. Blog ini? Akhirnya akan tidak update apabila saya sudah tiada di dunia. Nyawa kita? Allahuakbar. Teringat arwah Ammar Zulkifli. Moga kita semua akan berakhir dalam husnul khotimah. Ameen.

Dalam pendrive tu ada apa? Ada data tentang sume banat, sejak semester 1. Maka kiranya yang sudah ke Mesir, Jordan, UK, dan ke segenap pelosok alam itu, data mereka jua disimpan di situ. Alamat rumah, no telefon rumah, biodata [minx maaf mcDa] Subhanallah. Saya sangat sayang data itu kerna dalamnya ada tentang mereka yang saya sayang [banat gen8].

Saya akhirnya sedar Allah itu Maya Mengetahui. Dia jadikan kerna ada hikmah di sebalik semua ini. Akhirnya, senyum. Reda lah wahai hati. Moga akan digantikan dengan sesuatu yang lebih baik. Pasti.

*mohon maaf kepada roomates : aloyakuelapis, wajhulmusfirah, asyifid andai diri ini menyebabkan kalian terasa*

Thursday, June 11, 2009

Al-Fatihah

[edited]

budak DQ kena baca


Kaherah, 11 Jun - 5 pelajar perubatan Kaherah terlibat dalam kemalangan sewaktu pulang dari Ain Sokhna selepas Maghrib malam semalam. Tujuan asal mereka ke sana untuk meninjau tempat sempena Rehlah Gen6 28 Jun ini.

Kenderaan yang dinaiki mereka diceritakan terbabas sewaktu cuba memotong sebuah lori akibat hilang kawalan lalu melanggar pembahagi jalan dan terbalik. 3 mangsa yang berada di bahagian belakang cedera parah.

Allahyarham Muhammad Ammar b Zulkifli, meninggal dunia di tempat kejadian manakala 2 lagi cedera parah. Mangsa-mangsa dibawa ke Hospital Suez Al-Am sebelum dihantar ke Hospital Kasr El Ainy kerana kekurangan kemudahan.

Abdul Rahman b Ramdzan dilaporkan telah sedarkan diri manakala Akram Abdul Kadir masih koma. Abdul Rahman patah lengan kanan, dan Akram didapati mempunyai darah beku di bahagian otak. Kedua-dua mereka dimasukkan ke bilik pembedahan jam 8 pagi tadi.

Jenazah Ammar tiba di Hospital Zahra' Abbasiah pagi tadi untuk diuruskan. Solat jenazah akan diadakan di Dewan Malaysia Abbasiah Kaherah selepas Zohor nanti. Allahyarham akan dihantar pulang ke Malaysia esok pagi. Mereka yang mempunyai sebarang hutang piutang diharapkan dapat menuntut daripada waris Allahyarham dan dihalalkan segala salah dan silap.

2 lagi mangsa, Muhamad Fitri Tokiran dan Saif Jamaluddin hanya mengalami kecederaan ringan dan dibenarkan pulang. Saif masih ditahan di balai polis Suez untuk soal siasat dan akan dibenarkan pulang ke Kaherah tengah hari nanti - mediaPERUBATAN

AL-FATIHAH

(moga rohnya dicucuri rahmat)
petik dari SINI

anda wajib ke SINI dan INI BLOG ARWAH

Monday, June 8, 2009

Sunday, June 7, 2009

Tag dari LeCTuReR :D


1. Copy badge Blogger Friendship Award untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

Lecturer berkenaan adalah Madam Ayu Rafikah bt Mohd Amin. Beliau lecturer saya time kelas Computer II, semester 2 yang lalu. Anaknya ada err, empat orang :D suaminya, xsure kerja apa tapi hari tu baru sambut besday haha. Seorang yang sangat sporting. Ye la, susah tau nak jumpe lecturer yang kerja berlambak mcm madam saya ni, blogging, an active blogger gitu! Siap tag-tag student lagi hihi ;) Pernah jumpa madam kat Cold Storage kt Jaya One nun. Seorang yang peramah dan sentiasa optimis tentang kehidupan. Maju Madam Ayu kehadapan!

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya. again? hoho

1. suka melontarkan suara seperti nasyid dan lagu tapi bukan bagi pendapat di khalayak
2. pasti akan gosok gigi setiap malam dan ajak member2 sekali haha
3. sensitif
4. emosional
5. suka kelas madam ayu sebab madam sporting walopun kami xprepare untuk kuiz ;)
6. saya senang menangis terutama benda2 bkaitan ukhuwwah dgn sahabat, guru dll.
7. saya taknak madam lantik saya jadi presiden hisbah bawah2 sikit ok la madam, hihi
8. saya sayang Madam Ayu Rafikah
9. saya rindu pada arwah Brother Asmady
10. saya masih dalam persediaan untuk menempuh alam rumahtangga oh, sangat lari topik!

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda -

a) iJaT
b) ZuFaR
c) Kak SuHaiLa yg same kelas com2
d) Hussaini clasmate jugak
e) durakhyar
f) meon

tagged >> [2nd version]

salam 'alaikum.
ini pula tag dari NaBiLa HaNiS yang sudah ke Al-Azhar amik MeDiC. Hehe. Seorang sahabatku yang sama-sama mengalami susah payah menghafal al-Quran di DQ. Okay Sumaiyah, sila jangan melalut, proceed sude..

1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged.


oh, kali ini banyak sangat nombor 6 (:

AnSWeRS:


inilah ummi saya. Waktu raya tahun lepas. Tema family kami ialah B i R u. Ummi takde baju kurung sebab ummi ada jubah je. So ummi cakap tudung je biru okay la kan. Memang okay. Bila tunjuk gambar ini balik pada ummi, ummi tergelak saje. Katanya tahape hape. Iyakah? hehe. Lokasi ini adalah di rumah Atok di Kulai, JoHoR. Ummi saya cantik kan? Mama, ibu, ummi, emak kamu pun cantik juge. Apakah lagi yang hendak didescribe kan? Oh, tiada idea. Kalau nak tahu lagi tanya saja. Daaa~

Another 6 friends are -

1. iJaT hah nak sangat kan :P
2. YaNa
3. iMaH
4. iKa
5. amiir.ah
6. faten hihi aci kan? ;)

Lagi satu Tag. aiyah.

1 - You have to printscreen the wallpaper you are using now..no cheating!

2 - Tell why you love having it as your wallpaper?

No LoVe. Hahah. Sape lah yang suka kalau windows dia tak genuine kan? Tapi saya redha. So buat jugak la kan. Heheh. Kalau jadi begini, tukar wallpaper pn xkan mengubah apa-apa. Tu ha, kotak segi empat kat sudut bawah sebelah kanan yang mahal tu. Kesimpulan, berhati-hatilah ketika membeli laptop :D

3- Tag 10 people.
macam biasa, xnak tag orang. cukup2 la 6 yang ada atas nun.

Friday, June 5, 2009

uNDaNGaN WaLiMaTuL uRuS ;)


ASSALAMU'ALAIKUM WARAHMATULLAH.

BUAT SAHABAT-SAHABATKU DI SRK (P) MGS 2 BRICKFIELDS KL & SRA FLAT 17 KG. KERINCHI (1993-1197), SK MERU & SRA MERU PEKAN, KLANG (1997-1998), SAMT SSAAS BATU 38 SABAK BERNAM (1999-2002), SAMT HISAMUDDIN KG. JAWA KLANG (2003), MATRICULATION CENTRE IIUM PJ (2004-2006), IIUM GOMBAK (2006), DARUL QURAN JAKIM (2006-2009)

UNDANGAN WALIMATUL URUS

ROKHAIZAT BINTI RAHMAT & MUHAMMAD NUR AMIR BIN RAHMAT

DI ALAMAT: NO. 9, LOT 2706, JALAN JAMBU, MERU, 42200, KAPAR, KLANG, SELANGOR.

TARIKH : 7 JUN 2009 (AHAD)

ATURCARA MAJLIS : 11 PAGI - 5 PETANG

KETIBAAN PENGANTIN : 2 PETANG


ANDA SEMUA DI JEMPUT SEISI KELUARGA UNTUK MEMERIAHKAN MAJLIS.
SEBAR-SEBARKAN KEPADA TEMAN-TEMAN. SEKIAN TERIMA KASIH.

[ambil dari blog kak ijat @ pengantin perempuan]

Tahniah saya ucapkan kepada akak dan zauj nya yang juga merupakan salah seorang ahli GeNeRaTe @ Gen 8 of DQ-UIAM. Kak Ijat merupakan teman mengaji saya di masjid. Kami cari modal selalu sama-sama. Kak ijat dok depan dan saya di belakang beliau. Selalu jumpa di masjid lah. Sering datang bilik beliau untuk ziarah. Tup Tap dah nikah. Alhamdulillah. Sayang akak kerana Allah ~ Moga bahtera ini kekal hingga ke Syurga. Ameen! Doakan saya juga. :)

Tuesday, June 2, 2009

tagged >>

okay. tag dari amiir.ah dan one dan faten - helper of regis :D
actually minta maaf sangat sebab lambat.
one, maaf ye.
miirah, tak expect akan dikata blog ini Islamik ~ saya suka jawab tag sebab orang akan lebih kenal saya dan ukhuwwah akan jadi lebih manTOP!

ni ha dia.. >>




copy award di atas dan paste di blog anda: i copy link location of the pic and paste it on the html code :D

5 fakta menarik tentang pemberi anugerah ni:

one

# anak bongsu yang matang
# ada 10 juzuk al-Quran
# tokoh pelajar Sek Raja [P] Taayah, Ipoh tahun 2006
# minat kat cikgu Fizik kami [xpe ke i bgtau ni?]
# pandai pandai pandai sangat!

amiir.ah

# leader yang sangat dedikasi ~ konon la da lame xjadi leader :P
# dapat nota yang sangat hebat dari Assistant Head of registration hihik ;)
# exempted English waktu EPT Taaruf Week 08/09. Woha!
# tinggal kat PJ je
# ada adik lelaki yang comel hihi :D

10 fakta tentang diri sendiri:
hairan kenapa yang ni 10 tapi yang lain 5 je haha

# an extroverted person [the test result is here]
# suka dengar tazkirah, pergi ceramah dan yang seangkatan
# love music ~ help me expressing my feeling
# currently in final semester at CFS IIUM [ICT]
# sedang memupuk sayang kepada manusia sekeliling, kerana Allah
# friends described me as person who are bising, kecoh, tak boleh diam bla3
# but i do have time for myself to be calm, to think, to hisab myself
# selalu menguap tapi tak ngantok pun. Oh!
# hantu nasyeed [tapi sekarang dah kurang]
# suka berada dalam masyarakat dan membantu walaupun masih dalam proses untuk memperbaiki hubungan sesama insan.

Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan :

# hati yang tenang
# sebuah windows yang GENUINE di laptop
# new handphone - yang tak boikot dan kurang radiasi kepada wanita [demanding kah?]
# sekeliling yang bersih dari pencemaran
# Palestin yang Merdeka

5 alasan terhadap pilihan tersebut :

# semua orang nak kan?
# mestila sebab sekarang ni guna yang tak genuine. Oh!
# function taip msg kt hp skarang dah tak berfungsi
# untuk anak-anak kita jugak kan? lalala ~
# perkara yang hanya mampu dicapai jika semua Muslim bersatu. InsyaAllah!

5 perkara hebat yang pernah anda lakukan :

# tolong ummi abi basuh kereta mereka
# bawak juniors ke Pekeliling dan Puduraya then kerja part-time di Finance Department dalam masa satu hari
# naik flying coaster kat genting highland [nak naik yang lain tapi masalah cuaca pulak]
# berjaya bersangka baik dengan orang sekeliling
# berjaya lawan hawa nafsu bila berseorangan

5 ciptaan yang paling disukai :

# diri dan jiwa saya. Subhanallah!
# pokok (jangan hairan kalau saya bercakap dengan mereka)
# baby [kita semua permulaannya kain bersih seperti bayi!]
# masjid [beruntunglah kamu lelaki]
# Muslim [kerana kita bersaudara]

5 perkara yang dibenci :

# bila hati berperang antara yang haq dan batil dan batil menang. Pernahkah anda?
# smokers, sori faten but i really DO NOT like 'em
# lelaki yang kacau saya walaupun saya rasa saya dah tutup semua yang patut
# mereka yang tak faham bahasa [intentionally]
# bila rasa nak menangis tapi takda tempat yang sesuai [sebab ramai orang bla3]

Pilih 5 pemenang anugerah yang seterusnya:

# siti [darjah 2,3]
# sumai [member kamceng called me so]
# akak [family]
# mai [adik2 peserta Kem Solat anjuran PAHAM, kak intan, kak damia]
# sumaiyah [the owner of this blog]

(actually i have no intention on tagging anyone, so all the names above are ME and who @ when i had been called with the name. So da jawab tag kan kan? Maaf sebab x tag orang selain saya, hoho)

Moga ukhuwwah akan semakin erat dan berkekalan hingga ke Syurga. Ameen :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...