Thursday, December 31, 2009

The blood, Interview dan Ummi

THE BLOOD

Hari ni saya ponteng kelas MGT. Umi dah pesan jgn ponteng kelas. Memang azam xmo ponteng pun. Tapi apa boleh buat, saya ke klinik. Nak check apa yang patut la, xkan p klinik sebab nak beli eskrem Baskin Robbin kan. kihkih.


Read more..>>



Semalam derma darah. Pagi. Petang nya lepas bangun tido, lubang tempat cucuk tu terbukak, darah membuak spt coklat yang dicurah ke ladang gandum. cepat2 cari tisu nak tahan, ni ha tisunya.



tanya roomate ada plaster ke x. Depa kata takdop. So tahan je la dengan muka beria. Acewah. Duk rehat2 sebentar, then solat Asar. Lepas amik wudhuk, buh ler tisu yang disapu minyak gamat, selotepkan pada tmpat yang kuar darah tu. Haish, ini baru sikit. Cannot imagine kan siapa2 yang accident, luka banyak. Aduhai.

Tadi ingatkan nak singgah kt PDN tu, tanya awat tangan saya ni berdarah balik. Dah sampai depan masjid dah (depa punya port kt situ), then cancel. Titibe rase tak larat. Mungkin sebab gusi yang bengkak, pastu sakit kt bawah rahang. Abi kata mungkin ada kaitan ngan bengkak gusi tu, tapi ade ke patut kawan saya kt Grapesnasyid kata itu beguk. tak patut kan. Seram dibuatnye. Ni pun doktor bagi antibiotik, ubat tahan kalau gusi sakit, ngan ape ntah lg satu. Rasa nk demam pun ada. Macam tak larat je memanjang. Sebelum ni derma darah takdop apa kesan pung. Mungkin sebab jarak jauh dengan mahallah dan kepanasan cuaca. Kifarah dosa? Hmm. Kemungkinan Besar.

Pesanan untuk diri sendiri, minum air byk2 dan jgn kena panas. Pegi kelas bwk payung. awwww. haha. Abi pesan solat hajat, mintak doa. Maka Mukhayyam Khariji yang saya nak pergi mggu ni pun mcm kena cancel. Tengok esok cmna. Kalau esok dah baek, insyaAllah. Doakan saya sahabat =)

2nd INTERVIEW for TAHFIZ CLASS

berlangsung pada hari selasa. Baru baru ni. Interviewer nye Ust Farid Samad. Ini nama bapanya samad. Hari tu nama nya Samad. Tapi yang pasti mereka bukan anak dan ayah. Eheh. Kena tebuk. Sebelum tu ustaz tanya jugak kenapa nak join. Then ustaz tanya ingat apa. Cakap je ar juzuk 1, 2, surah2 lazim. Dah tu, ambik kau kena juzuk satu, ayat 'wattaba'uu maa tatluus sya yaateenu 'alaa mulkis sulaimaan'. Baca dekat satu muka. Then habis. Panggil Hafizah. Tapi tu lah, takut juga. Bila nak tahu jawapan ni pun tak tahu ler.

KISAH DENGAN UMMI

Ummi (guna ID abg annas)

buzz
ini ummi ummi baru balas emel akak tau

hehe
meow meow
dah bace la mem
tenkiu

nnti baca tau
sihat ke

akak tgh mkn popcorn nih
hihihi

lama x tepon

alhamdulillah
hehe tu la nak save bajet
hikhik
insyaAllah le mlm ni ker
tu sape ada kt rumah tu

cepat tu
apa pasal tulis meow meow

saje je
kihkih
suke suke
abyan suka yane meow tu bila buzz

popcorn bli kt mane

pasar malam hari rabu hr tu
heheheheee
petang ni makan ape mem

sume org pun nak save
study ok ke

ok kot
kena rajin2 kan diri ler
mcm biasa
mggu ni ada assignment kena siapkan
kena hantar isnin nanti

sume ada excep kamu dgn sarah

ooo
tu ler. nak balek nih.
tp alasan sama la
save bajet
ngehehe

ari ni ummi posa smalam pun posa posa ganti la skali

ooo
hehe jgn tgk akak makan

nanti ari ahad 10 Muharram sunat posa tau
buat assignmt elok2msti dptkan mrkah bagus
kalau x tau tanya lectrr

yep
insyaAllah
baeekkk puang
hihihi

akak kt mane tu ummi ingtkn dkt blik

bilik la nih
td pg ada kelas
smpai bilik tengahari jugak
pas zoho makang
nasik
pehtu tidoooooo smpai kul 6
hehehe

rumet ok ke lamenya tido nasib baik jaga he he

heheh
tu le pasat
rumet ok
tp dia balik
ada kelas mate nk mai sini tido skali
ngan buat assignment math
sebab rumet dia balik kot

kalau dah lama rehat bleh study nnti kim slm kt dia

mem tgk habib ker
oo insyaAllah
xmasuk sgt ler mem
depa dah seniot
senior
pastu kecek kelate
sbb dua duk ganu satu duk klate

nnti pg anto sarah bleh jmpa akak dah rindu le kt akak

akak pung rindu jugakkkkk

tengok habib buat apa bkn bleh tmbh iman he he

kihkih

kalu dia kecek klate akak kecek apa

kecek KL la

bagus2 bgitulah kplbagaian satu bilik
itu baru satu bilik
blum satu dunia he he

hikhikhik
mak ngan ayah kwn akak hafizah tu pegi turki mggu nih
esok pagi tiket nye
dia balek umah p anto mama papa dia
tp bwh agency ler
agensi pelancongan

ada rezeki bleh le pg
rezeki ummi lain plak

hehe
tu le pasai
mem sini kan ada baju renang
tp harga 225
bleh order dulu
akak nk beli bleh x mem
tp memang dia x melekat kt badan ler kalu kena ayo

kt mane plak nak brenangnya

sini ada
female sport complez
complex
tp akak xpenah masuk lg
tp training nye buat kt situ x silap
tp xmahu ler masuk kelas nye, mahai kot
blajo ngan kwn2 jer

nnti kn ada ptptn ha bli le nnti

hihi
tu ler nk order dulu
bayo nye nanti
hehehe

nnti tu bila tahun depan he he
ummi dah pnt ni nak masak plak

hehe
tu la
tahun depan kot
xde dengo ape2 pung ptptn ne
hr ni makang ape mem

buat assgnmnt tu jgn cttng je hoho babai nnti jmpa lagi tau
makan angin hehe
makan nasi le makann asasi rakyat msia
bai kak hepi study

babai mem
i luv u
jaga diri baik2
jgn tgk artis holiwud je

hehe habis xtau nk tgk ape tgk je la
klik je ape2 yg ada kat dpn tu
hehe
bai

baaaaiiiiiiiiiiiiii
salaaam

luv u too



mem tu panggilan manja kami pada ummi.

noted ummi tulis yang italic.
tersentuh hatiku.
harap2 ummi xbaca post ni. segan akak.
hihi.

Semalam baca ayat pasal "wa bil walidaini ihsaanaa" terus rasa nak call rumah. Tapi call ke tak eh? Lupa pulak. Tadi ada la call tp ummi pegi mesyuarat. Cakap ngan abi je. Sayangilah kedua ibu bapa kita, tunjukkan kasih sayang sementara mereka masih ada. Alahai, sebak dada pula. Moga ada manfaat. Selamat beribadah semua. Jumpa lagi! ~

1 comment:

one_munawwarah said...

nk promote skype landline unlimited. everymonth will deduct around RM20 from his credit card and i got unlimited minutes to call home. imagine =) sangat jimat especially utk penggayut tegar like me. huhu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...