Tuesday, July 14, 2009

AGM IQRA' 09/10


أسّلام عليكم ورحمة الله وبركاته

alhamdulillah kerana urusan kami telah dipermudahkan.
AGM bagi Sekretariat Iqra' telah selamat dijayakan pada hari ahad, 12 julai baru je berlalu ni. Sekretariat Iqra' adalah kelab yang ditubuhkan untuk mengumpulkan bekas pelajar DQ yang melanjutkan pelajaran di Pusat Asasi UIAM.

Majlis kali ini menggabungkan pelajar dari gen8 dan gen9, yang mana menyaksikan adik2 gen9 memonopoli tempat duduk di Lecture Hall A. Tahniah diucapkan atas semangat yang membara! ;)

Dress code yang sepatutnya adalah baju batch masing2 namun ada yang main tibai, tak kesah la kan. yang penting, hati kita bersatu, insyaAllah..
Majlis dimulakan dengan bacaan al-quran dan terjemahan daripada Megat Usamah, disusuli ucapan Nor Aflah Basri (wakil banat). Kemudian disambung pula dengan penasihat kelab kami yang baru iaitu Ustaz Ahmad El-Muhammady dari Department of IRKHS disusuli dengan presiden kami, Ahmad Dziaulhaq b. Ahmad.

Antara intipati ucapan VIP di atas ialah penekanan penglibatan ahli-ahli iqra dalam society itu sendiri. juga pendedahan mengenai tiga matlamat utama Iqra' , iaitu QURAN, KEBAJIKAN, dan UKHUWWAH.

Alhamdulillah majlis yang bermula jam 9.30pm telah berakhir lebih kurang 2 jam kemudian. Tahniah dan takziah diucapkan kepada semua yang dilantik menggalas taklifat, semoga Allah mempermudahkan kerja kalian. Juga kepada slideshow/video maker, tahniah!

Tak dilupakan buat sahabat sahabiah dari Nilai yang sudi meluangkan masa, semoga Allah mentautkan hati-hati kita dan meletakkan kita dalam rimbun hidayah dan naungan-Nya. Ameen.

maaf, gambar tak ikut turutan majlis, ini saja yang dapat (:


pengerusi : optimisham


token of appreciation to Ustaz El


dari kiri: Abdul Rahman (DnT), Wan Salahuddin (Bendahari), Haziq (Education) dan Muhaimi (Welfare)

ini waktu awal2, yang baju same-same tu gen 9 laa

antara gen 8

presiden kami

advisor kami

ini banat. yang hijo2 tu gen 9 laa :D
gen 8? ada, tgh stadi, hihi ;)



selaku pemerhati, saya amat berpuas hati dengan AGM kali ini, comparing with last semester. Tahniah lagi sekali kepada semua. Sayang kalian! ;)

pssst: yang tak turun, kami bersangka baik, cuma agak sedikit kecewa. moga ukhuwwah kekal ke jannah! ameen.

4 comments:

Anonymous said...

megat usamah lerr..
bkn megas usamah..
g tuka balik..
;)

SuMaiYaH said...

da tuka da tuka :D
tQ ;)

Islam Inside.. said...

terharuny baca post nie..hmm..segalany da berlalu..moga lepas ni smua akn bertambah baek smbutannya dlm ap sj yg iqra' akn anjurkan yerk! sama2 lah kita saling berganding bahu mendirikan iqra' kembali..insya-Allah..:)

SuMaiYaH said...

hehe ucu....
ini ucu jugak ngeh3.
dah sem last ni, rase xsabar nak imarahkan program iqra' huhu.
pasni selamat tinggal la kalian..

ramai ke kuantan, yg gombak sikit je... xnak ingat sume tu.. nanti sedih.. :'(

insyaAllah sue-my akan menggandingkan bahu bersama ucu Najlaa membangunkan iqra'!

:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...