Saturday, June 27, 2009

TTK's dinners and Tasmi' Class Rep's Meeting

salam 'alaik.
may u read this post with the best health and iman.
just wanna share the events i attended few days ago (weeks mayB).

kami biro TTK buat makan-makan di kafe ZC pada khamis, 04 Jun yang lalu. Semestinya dianjurkan oleh Ketua yang sangat berdedikasi iaitu Cik Shuhada Sulong kan. ahaha. Thanks Mcda atas makan-makan ini walaupun bukan hang blanja. hihi :P

meskipun ramai yang berpuasa maka itu tidaklah mematahkan semangat kami yang tidak berpuasa. kami sume pun maju segerombolan ke Mahallah Zainab Jahsyi (bagi yang duk KC lah) dan bertemu sahabat2 gen8 yang sangat dirindui. Oh!

Seterusnya, biar lah gambar2 di bawah yang menuturkan kata di jiwa..


muke lapo..

kolestrol please!

mmm, sedap nye makannn :P

peace peace peace :D

thumbs up for TTK !

ade orang tayang majalah SoLuSi la pulak ahaha

kami lah hamalatul quran .. ya Allah bantulah kami!


ha, ini pulak baru je berlaku semalam, 25 Jun.
kali ni sikit la pulak. Ramai manusia ada masyaqqah masing2 kan. maka yang ada tu, layan.. :D


suyi dan mufi, sedapnya manggaaa

im sure they are speechless with the taste of ABC with ice cream! :P


in semester 1 last year, we had Domino's together at Mahallah Khadijah's ground floor musolla. Hence, thanks a lot to mcDa for the efforts. Thumbs Up! ;) finished about the dinners.

last Monday, there was a meeting of Class tasmi' Representative for the 2nd and 1st year student (DQ je lah kan)

dalam meeting tu, ade la di distributekan nombor2 telefon ustaz kelas tasmi' masing-masing, di samping beramah mesra menjalin ukhuwwah bersama partner class rep dari 1st year.

ade jugak kata-kata amanat dari sahabat2 pada kami semua.
antara yang paling tak dapat dilupakan,

adik-adik baru keluar dari DQ, ambillah kesempatan smntara masih ingat banyak quran tu. Macam kami ni, dah lama dah.

lainnya,

Quran yang kita hafal tu samada akan jadi antara dua : rahmat atau laknat.


oh! rasa macam terpukul diri ini. Namun apakah ada tindakan yang diambil?

doakanlah sumai dan kami semua sentiasa kuat dalam memikul amanah yang ada. termasuk sahabat-sahabat yang sudah ke Jordan, Mesir, dan seluruh pelosok alam itu.

Allahummar hamnaa bil-Quraan. Ameen.

|TTK is a shortform of Tugas-Tugas Khas, kami bertemu di Darul Quran, menyemai kasih dan menyubur ukhuwwah di sana seterusnya di Bumi CFS ni, moga kan berkekalan hingga ke syurga!|


3 comments:

one_munawwarah said...

i used to be one TTK. where's my part..? hihi
salam to all.

miss u girls.

Nabila H.... said...

salam..
huih...ttk ni memang matop...sampai ke cfs pun masih asobiyah..keh3..silap2..ukhuwah fillah yang matop... syabas mc da..[ceh, kat blog sue mc da plak dpt nama]..

pape pun..kekalkan ukhuwah DQ..hope bleh re-union 1 day..insyaALLAH...ASAP..hehe...

Sue, hang tolong tengok2kn kwn2 ye? xde orang lain dah nak tolong kami tengokkan sahabt2 dq..hehe..

SuMaiYaH said...

one,
ur part is when you are here with us.
hihi gurau saje lah, we're praying from malaysia to all of YOU.

miss u too ;)

nab,
asobiyah? haish kamu ni :P
insyaAllah memanglah nak reunion, tapi tengok gmana keadaannya. mayB da beranak-ranak kot baru dapat reunion, almaklumlah sume skarang bz nak jadi doktor mukminah. ameen! aku doakan korang berjaya tau (:

heee, kalau sumai tengokkan sahabat2 dq, sape nak tengok2kan sumai? ahaha main2 je. insyaAllah. sekali kita menjalin ukhuwwah selamanya kita akan bersama. moga kan bertemu di Jannah yang didamba. Rindu hang :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...