Saturday, June 20, 2009

awards, tags

salam 'alaik. ini ada 2 awards :)




dari

thanks ajie! :D

====================================================

ini dari izzati masri :P

1)Beside ur lips,where is your favourite spot to get kissed?
secret lah. suami saja yang tahu ;)

2)How did u feel when u woke up this morning?
jawab lain sikit. pukul 6 tadi rasa macam ada orang gerakkan tangan suruh bangun. siapakah? o_0 siyes lagi 2 orang roomate masih tido ketika itu. hoho.

3)Who was the last person / people you took photo with?
forgot already (sebab hp moto suda di off kan)

4)would u consider urself spoiled?
when i am lazy

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
i think so. lol

6. Do you want someone to be dead?
i do not

7. What does your last text message say ?
"salam. su, tae kwon do dah start ke?." -radhiyah ismail

8. What are you thinking right now ?
math and programming exercise, completing tags, home, family, ustaz salam.

9. Do you want someone to be with you right now ?
Allah is enough for me [walopun selalu rindu rumah dan keluarga]

10. What was the time you went to bed last night ?
before 1. alhamdulillah dapat gak tido lebih awal, sebelum2 ni meeting pun habes kul 1. adohai.

11. Where did you buy the tee you are wearing now ?
siyes, tee tu apa? hahah

12. Is someone on your mind right now ?
ummi.

13. Who was the last person who text you ?
radhiyah ismail lah.

TEN Lucky Person to do this quiz.
C U T !!
no more person to tag. hoho. maaf yuk.
thanks ijat! :P

nanti dah ke kuantan jangan lupekan aku :'(

=========================================================

From Yana Excellent

1. Nama timangan anda?
= akak

2. Anda seorang yang...
= agresif [no doubt]

3. Insan Teristimewa..Describekan dia yang terlalu istimewa di mata anda..
= ummi. optimis, gembira-pergi-bertuah, sabar, ummi lah!

4. Lagu kesukaan anda
= banyak. albi nadak, haeng bok ha gil ba rae :P lagu dalam blog ni, instrumental

5. Makanan kesukaan anda...
= banyak. prefer sayur dan buah-buahan. Nyum! [ayam pun okay tapi kena kurangkan sebab nak jaga kesihatan utk masa akan datang lol]

6. Tag 5 rakan anda
= s u m a i

dah 5. tQ yana! :D

ehem ehem :P

=================================================================


ni dari one pulaks

Rules And Regulation: Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yg org xtau semasa kecil anda. dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu..

  1. pernah cederakan diri sendiri (buat-buat macam nak patahkan tingkap kaca dengan tangan sendiri sampai berdarah) sebab terlalu stress -ikut nafsu lah tu- if x silap, umurku 7 tahun.
  2. menangis waktu salam dengan Cikgu Zanariah (guru kelas waktu tahun 1Kenanga) sebab kena pindah sekolah. sayang cikgu!
  3. suka minum milo dalam bekas tutup (bekas 2 telinga, tutup merah). ummi buat lagi sedap dari abi sebab ummi letak milo banyak.



  4. Arwah atuk selalu bawak aku ngan 2 orang abang naik motor pergi taman mainan kat felda lasah. aku duduk dalam bakul, sebab kecik skali time tuh. rindu saat tu :(
  5. suka baling pintu kalau merajuk sampai merekah/retak dinding rumah.
  6. ada banyak koleksi gambar kecik2, tapi dalam bentuk hardcopy je la. sob3 tak dapat nak letak sini. satu je ade.




  7. waktu darjah 3, isteri kepada guru kelas aku (cikgu Balya b Aziz@Ismail) marah aku sebab aku hantar surat/kad raya pada cikgu.
  8. chenta monyetku bermula sejak darjah 3 dengan senior sendiri (KP sekolah) haha. Dengarnya dia dah kahwin. alhamdulillah :D
  9. aku kena kejar dengan budak kelas khas (cacaat pendengaran, down-syndrome) waktu jaga kelas deme kat SKDK dulu :D
  10. (aku rase) orang selalu cakap aku gipang sebab selalu tulis nama budak budak bising kat blackboard dalam kelas dulu (thanks to rizatul akmar, arik hendra, Fahmi, Azfar?)
  11. kecik2 ummi abi suka bawak kitorang pergi taman burung, taman mainan, dinosaur, zoo, pantai.. seronok!
  12. waktu gi satu pameran dinosaur, aku telah menahan ureaku dari keluar sejak sekian lama sebab gelap sangat so xnampak toilet kat mana lol.
  13. aku banyak kali kena rotan dengan hanger besi oleh abi atau ummi, selalu abi lah. hehe
  14. pernah mandi separuh bogel kat depan rumah kat johor dulu (im 5 or younger okay!)
  15. suka keluarkan kepala dari kereta waktu travel, sambil berimaginasi zig-zag pada garisan putus-putus atas jalan tu dan habit ni berterusan sampai sekarang, tapi kepala tak keluarla, heh.
  16. suka gigit kuku instead of nail-clipper sampi ummi asyik marah.
  17. suka main dengan kawan-kawan abangku.
  18. waktu kat johor, kami pernah tubuhkan satu groupdengan jiran (along, angah -both are boys-). kami ada satu markaz pas eh bukan, markas belakang rumah, tempat lepak lah. huh.
  19. ammar dan annas (abang) pernah bawak aku. atau mungkin aku yang nak ikut deme mandi kat paya waktu petang dkat2 maghrib. Anak murid ummi baru balik sek agama rakyat report, balik tu kitorg kena marah.
  20. suka tengok cite dragon ball kat tv2 hari ahad pukul 9 am
  21. Kecik2 abi ngajar kami Muqaddam kat rumah so xde la rasa hantu mengejar aku waktu balik dari ngaji lol :P
  22. masuk tadika umur 4 tahun sebab semangat sangat kot tengok abang annas masuk dulu.
  23. kat tadika, i'm the one and only yang pakai tudung (ya la, ini KEMAS bukan PASTI)
  24. kawan baik dulu, masrainarah bt raban, nur basirah bt abd razak (engenius cfs), nor azmira bt zainal aznam, alia farhana rosmanshah. rindu kamu semua!
  25. (finally!) selalu duduk tepi longkang waktu darjah 1, makan makanan dalam tupperware waktu recess dengan mas, also main sep-sep tiang. Oh!
one, dah hbeh. aku minx maaf sebab aku banyak tak ingat time kecik2 dulu, banyaknye time sek rendah saje. btw, aku harap pic bawah ni dapat mengubat ketidakpuashatian mu itu. ahah.


aku tahu hang suke pic hitam puteh, namun ketahuilah tarikh itu bukan untuk apa-apa, just nak statekan tarikh hari kejadian. hari yang bermakna, kan? :)
eh one, ini ke tarikhnye? aku rasa hari tu mcm hg pakai tudung lain jek. aduh!

nak larger pic mintak la yek. aku sengaja tak letak link gambar sebab nanti dia zoom in sangat. malu dibuatnya :D

oh, aku tak tag orang sebab ramai orang yang aku nak tag ni, jenis tak jawab tag. sedih jugak tapi everyone have their own stand. aiman tak kisah :)

allahua'lam.

14 comments:

AziraOmar said...

hikhik~
ade gambar kite lak di situ~~ aigOo~
terharu neh ade gambar.. ngEee~
hoho~ sue sgt ganas mase keciit!!~
ley lak men baling2 sampai retaakk~~
aigOo~ dasatt nehh!!~ ngEee~

:::...i.2.i studio$...::: said...

MY FVERET GIRL!!!
comelnye bdk sblah u too...
spe nme die???
knalkan dkat i bley x???
nk jdikan die my next feveretto gurl la!
hehehe...
my fveret gurl tgok pe kat ats sne tu???
ade burung gagak ea??
hehe...

Yankum3~ said...

apsal ko ade gmbr aku yg itu??
aku xde pun..
aiyooo

:) amiir.ah said...

notty nye sumai mse kecik!! hahah!! dh beso pn lebey kurg je :P eh takla, sopan lebih ckit la :)

SuMaiYaH said...

ajie,
haha. aku kan agresif (rujuk tag dari yana). hak3. nak buat gimana, kisah baling2 pintu cuma tinggal kenangan sebab aku xnak ulang dah, same la dengan tangan berdarah. heee :)

ijat,
haish, ke situ pulak dia aih. ini susah betui kalo letak pic ahahah. amik la jadi feveret gurl, siapelah aku di hatimu. sob3 :P

yana,
tu pic waktu sains 2 mandi kt tepen, alah yang kat umah bend tu. yang kita ada buat video untuk one tuh. ohoh.

aku cut bawah tu sebab tiada stoking, ate nye dalam air kan. takpe kan aku cut? hihih :)

amiir.ah,
sumai notty sekarang? apakah yang daku buat? hakhakhak. xde ape pun :P ape yuk? haha. mengapakah? hingga hang melabelkan sumai sebegini rupa. hahaha. nak tahu ni..!! :P

one said...

aku malu la tgk gambar tu.
(tutup muke)

malu malu malu.
sensor la mate ke... (camne la aku boleh suke sangat spek mate tu...)

the date was correct (aku rase la), dan aku sure aku pakai tudung tu. huhu.

aku pun xde gamba ni.

SuMaiYaH said...

aha, spek yang tidak dapat dilipat tepinya itu, hoho.

aiyah. kene sensored mata ke? ahah. sebab spek tu ke. tapi siyes aku suke spek tu gak :P

hoho, aku lupa mana dapat pic ni, tapi memang da ade date skali. dats y aku mcm agak confident. heh.

aku saje letak pic yang korang xde, supaya korang jeles. hihik. :D

Yankum3~ said...

xkesah pun nk cut sue..
tp mmg wajib cut pun kt sini..
huhu

SuMaiYaH said...

ngaaa~ hihi :D

nak gambo x? aku bole send ikot emel. :))

Yankum3~ said...

haa boleh jgk 2...

SuMaiYaH said...

dengan sedihnye dimaklomkan bahawa sue ya takde emel yana. oh! (ketuk kepala sendiri)

Yankum3~ said...

tau sudah...
z8yen@y.c.m

SuMaiYaH said...

yahoo.com ke?

mungkin sampai esok tau sebab ade rumah nak kena cat. hahaha ;)

Yankum3~ said...

yahoo.com.my

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...