Thursday, June 11, 2009

Al-Fatihah

[edited]

budak DQ kena baca


Kaherah, 11 Jun - 5 pelajar perubatan Kaherah terlibat dalam kemalangan sewaktu pulang dari Ain Sokhna selepas Maghrib malam semalam. Tujuan asal mereka ke sana untuk meninjau tempat sempena Rehlah Gen6 28 Jun ini.

Kenderaan yang dinaiki mereka diceritakan terbabas sewaktu cuba memotong sebuah lori akibat hilang kawalan lalu melanggar pembahagi jalan dan terbalik. 3 mangsa yang berada di bahagian belakang cedera parah.

Allahyarham Muhammad Ammar b Zulkifli, meninggal dunia di tempat kejadian manakala 2 lagi cedera parah. Mangsa-mangsa dibawa ke Hospital Suez Al-Am sebelum dihantar ke Hospital Kasr El Ainy kerana kekurangan kemudahan.

Abdul Rahman b Ramdzan dilaporkan telah sedarkan diri manakala Akram Abdul Kadir masih koma. Abdul Rahman patah lengan kanan, dan Akram didapati mempunyai darah beku di bahagian otak. Kedua-dua mereka dimasukkan ke bilik pembedahan jam 8 pagi tadi.

Jenazah Ammar tiba di Hospital Zahra' Abbasiah pagi tadi untuk diuruskan. Solat jenazah akan diadakan di Dewan Malaysia Abbasiah Kaherah selepas Zohor nanti. Allahyarham akan dihantar pulang ke Malaysia esok pagi. Mereka yang mempunyai sebarang hutang piutang diharapkan dapat menuntut daripada waris Allahyarham dan dihalalkan segala salah dan silap.

2 lagi mangsa, Muhamad Fitri Tokiran dan Saif Jamaluddin hanya mengalami kecederaan ringan dan dibenarkan pulang. Saif masih ditahan di balai polis Suez untuk soal siasat dan akan dibenarkan pulang ke Kaherah tengah hari nanti - mediaPERUBATAN

AL-FATIHAH

(moga rohnya dicucuri rahmat)
petik dari SINI

anda wajib ke SINI dan INI BLOG ARWAH

4 comments:

:) amiir.ah said...

salam. innalillah, smoga arwah ditmptkn dlm klgn org briman. ni dah masuk dua kali dgr brita org meninggal dlm kurang 3 hari. haritu kwn klas ktrg ayah dia meninggal, eksiden jugak. nauzubillah :(

SuMaiYaH said...

salam miirah, insyaAllah. seluruh Alam menangisi pemergiannya. Allah lebih sayangkan beliau. Walaupun kami xpernah kenal tapi kenapa ntah, rasa mcm terkesan sgt. Pagi tadi pulak ada bonda sahabat kita [biosc] terlibat kemalangan, harap2 takde yang serious, sebab ayahnya pun dah tiada. Moga kita yang masih hidup dapat ambil peringatan dan membuat bekalan secukupnya..

criestz said...

ama leaved me too early..
smtimes i feel like i can't accept dis fated
i can't face it..
the besh buddy i ever had..
ama i miss u so much..
i'll meet u so0n..
huhu ='(

SuMaiYaH said...

kullu nafsin zaa-iqatul maut.

sebaik baik manusia adalah yang mengingati mati dan membuat persiapan untuk menghadapinya.

allahua'lam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...