Friday, May 8, 2009

perkara baru!

alhamdulillah hari ini hari yang menyeronokkan!
kenapa?
sebab dapat derma darah, jumpa kawan baru, jalan tempat baru! wuhu!~

tadi pagi Gee teman saya ke medan mara. Ya, ade ramai orang sayang! hihi :P ape taknye?

Read until the end.. ^_^

Pegi sorang2 ke.. xpe2 bace doa byk2 ye.. erm dlm bus lg da bley nmpk die tulis sogo.. kdg2 org bus 2 gtau da smpai kdg2 xpun.. sng je, tgk je sblh kiri, insyaAllah xterlepas.. Jln elok2 tau,jgn pegi tmpt yg xramai org, kalo nmpk org yg xsenonoh jln jauh2 sket., jgn naek cab sorg2.. Hehe cam mak pulak =) Take care ya!

-ecah comey-

ala, msg ecah nk tny jalan ke sogo je, banyaknye mak nasihat.. hihi. alah, sayang sumai ke? huhu siyes terharu! thanks ep ecah.. :)

after breakfast makaroni + kuetiaw goreng, moh ke metro 12 dengan gee. turun kat Kotaraya, cari je mane2 bus yg da nk jalan. konduktor yg kami tanye kate, sume bas lalu Sogo. Eh iyakah? naik saja. Siyes ah, tgk foreigners ramai gle, make me a lil nervous.

Lbh kurang pukul 11 lbh, smpai la kami ke bangunan Medan Mara.. bajet ah xmo jumpe kak mia, ade pulak dia serbu sumai waktu tgh derma darah! wee~ satu rombongan ngan isma, ika n bazilah. ade ke patot? tak patot tak patot. haha :P bikin malu sumai saja. haish =:)

siape kak mia? ini kakak kenalan dari KBM anjuran KRJ. Kami baru je kenal, xde sampai sebulan kot. Oleh sbb ngah excited nk derma darah, kebetulan kak mia and the gang pun jaga booth JIM sempena mggu Palestin kt situ, jumpe la mereka kn.. bile lagi nk jumpe kawan baru.. hheheh. kawan baru? alahai, saudara seakidah yg baru hendak kenal2 kan.. :)

after derma darah, cuci mata cuci hati tgk gambar2 dan info yang ada ttg Palestin, Zionis dan sume2 la. Serious, rase nak nangis waktu akak tu cerita pasal kesan bom fosforus putih pada adik beradik kite kt sane..

ape kesan dia? sape2 yang kene cahaya dari bahan kimia tu, daging kt kulit akan mereput. mereka akan mati perlahan2. kejam gile kan? bom ni diharamkan dunia, tp kenapa israel boleh gune ha? nk tgk kesan die x?








dengan kerajaan mesir yang sekat bekalan makanan, ubat dan keperluan family kita kt sana, aku tersangatla tak faham kenape dgn mereka. kenapa? takkan tak ade langsung rasa kesian? mane rase kemanusiaan? mane mane?

aha, some pics captured, tapi itu untuk langkah praktikal membantu mereka je.. sbb nak hafal tp xmampu time tuh. after ni akan di post pada readers okay :)

area 12 lbh, lpas sembang2 ngan kak mia, tgk video KBM ngan palestin, beransor la pulang bersama gee. alhamdulillah, smpai bilik lbih kurang 1.40 petang. toce toce gile untuk cik fauziah hanum aka gee kerana menemankan. insyaAllah after this boleh la jalan sorang2 ke sogo haha. yela, sume sibuk nk final exam. wawawa.

alhamdulillah, secara jujur ade satu perasaan gembira lahir bila jumpe kak mia, ika, bazilah ngan isma. ye la, asik chat skali je, jumpe kan best! alhamdulillah :) and of course la hepi gile sbb dapat derma darah! sebab da 5 bulan xderma kot. tula cerite dia.

moga ukhuwwah berkekalan hingga ke syurga! ameen. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...