Friday, May 8, 2009

cerita speaking muet semalam

23 jam sebelum..

ala, akak tibai je, cakap je ape2! yang penting cakap! ummi tahu akak boleh punyer!!


malam sebelumnya..

Huu! gambate ucu! yeah! ucu bole!


dan ramai lagi yang wish secara lisan.. anjang, ijat, amsya, anisah, ei apesal sume huruf A ni? kak mia pn wish jugak! best2 :D

selepasnye..

Tadi boleh speaking ke dapat topic apa dah makan malam makan apa ke dah mandi ke esok buat apa sabtu buat apa ahad balik kul brapa nah kau banyak gila soalan sila jawab segera


Read more..

itu ummi bagi.

terima kasih kepada semua yang mendoakan.. jua kepada yang tak wish tapi doa senyap2 kan.. ade ke? perasan saje kamu ni sumai. suka hati la haha.

ape jadi?

no angka giliranku MB 115/4107 [jgn suke suki nk chek bile kuar result okay]
last room, dekat ngan stage AMF. Im candidate C, together with 3 Sitis

- Candidate A : Siti Solehah [medic]
- Candidate B : Siti Suhaila [pharmacy]
- Candidate C : Siti Sumaiyah aL-HaQiiRah [ict la]
- Candidate D : Siti Suryani [engine]

oleh sebab kami group laassst sekali, maka menantilah kami sejak pukul 11 hingga jam 1240 la kot. Sembang2 mcm nak rak, mcm tak nampak ade tulis silence please depan mata. haha nasibla, sape suruh kami tunggu lame2. hihi

Topik? Ianya mengenai cara terbaik untuk implement safety child to society.
saya dapat dari segi public awareness campaign.

in group discussion, ada 2 pandangan, saya dan solehah sokong point saya. suryani ngan suhaila pasal point at home.

lastly, pointku jua yg dipilih. haha. jenuh nk extendkan, mase 10 minit agak lama, bagi orang yang agak kekok nak speaking cm kami sume nih.

smpai sumai pun masukkan point supaye mak bapak jgn hutang ngan along

Kami bukan along, kami cuma nak tolong

sebab itu mgkin antara sebab anak diculik, dibunuh, mcm kes sharlinie yang masih belum ketemu. Di mana Sharlini [?]

hah, siyes tibai cakap. ckp sangkut2, memangla kan mane biasa speaking london ni haha. dengan tangan sejuknye, dengan taktahu nk ckp ape dah, itulah saya.

haish tak boleh jadi ni! mane boleh nk berjaya kalo tak fasihkan english kn. english is needed, especially when you deal wiith ppl. camane Islam nk maju kalo english + arab lemah kn?

So, itu antara pengajarannya. Biasakan lah speaking, bukan untuk beria, menunjuk2 tapi lebih kepada agar orang nampak Islam itu bukan mengongkong, dan tentunya untuk menyebarkan agama ini kepada yang tak boleh bertutur bahasa Melayu. Ye dak?

itulah kisah muet speaking ku. dah lepas, tak boleh undur2 daa.. kepada semua yang akan speaking london next week, all d best! Do ur best! :)

2 comments:

SuMaiYaH said...

hehe..name amsya men'capub'

SuMaiYaH said...

atas ni amsya yg tulis tapi die lupe tukar name. hahaha :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...