Thursday, March 26, 2009

Majlis mesti jadi best kalau makanan sedap! 2


"agd pling bodo pnh ak pegi..
1st year cam gampang..
makanan x sedap..
kate mkn western la..tu la..ni la..
air pun ltk ats meja je...mne air kopi?...air buah?..air2 lain?
lauk pulak...ak mkn stu jnis je...yg sayur putih ape ntah ak x nmpk org mkn pon...sup pun ntah ape2...xde org mkn...
mkanan x mmuaskan langsong...
rugi duit ak rm50 mlayang...
mknenye menu korang plih x sedap...menu x padan dgn hrga yg kitorang bayar...
perjalanan program mcm bodo...mne ade org speech bnyak2 bru mkn...
ptutnye mkn dlu brula speech bnyak2..
ak tnye knpe perjalanan program cmni?
diorang jawab..kite ikut protokol...
KPALE HANGGUK KO PROTOKOL...
x thu protokol yang sbenar jgn mmandai...tnyela senior yg lagi mngetahui...bongok!
1st yr buat progrm mmg mcm bodo..ade ke AGD xde sesi bergambar???
org pkai lawa2 nk amik gmbar n nk seronok2...korang pg ptong trus event amik gmbr tu wat ape?
1st year mngadu mase x ckup utk jlnkn progrm n buat bnde lain...
pdahal korang yang bodo isi masa dengan program2 yg bongok n x mnarik lgsung...
video azlan pon ak kne paksa diorang siarkan..org buat penat2 diorang kate mse x ckup...mungkin akan disiarkan..
MUNGKIN?...wei...org dah buat korang xnk tnjuk plak...igt sng ke wat vdio sbjik...bodo 1st year...
wtf
ak lg rela kuar sndri mkn nandos drpd pegi agd nih...
1st year mmg bodo...
lg baik kite yg lg tahu ni handle...
1st yr punye program...gampang..

kotak beracun=tak dpt sambutan wehhh
cabutan bertuah=tak happening sbb student sndri yang bg hadiah...bgila grand sket...sruh lecturer bg hadiah..
sesi bergambar=xde lagsong
makanan=x mmuaskan...x padan dgn byaran..
1st year=bodo
comittee=bodo

cmane ICT akn dpandang tggi kalu adenye perosak program cm korang 1st year...
crila committee lain yg lg bgus n bleh diharap..
jgn smpai ICT sane da parak bru la sedar....."

Ini salah satu komen yang aku dapat dari pemilik blog zelo55.com .
Memang komen ini tiada kena mengena dengan tajuk entri ini dan juga entri sebelum ini,
tapi sedikit sebanyak, telah menerangkan apa sebenarnya yang berlaku pada makan malam tahunan aku.
Banyak lagi komen yang aku telah terima, tapi aku rasa komen ini yang paling bernas, berasas dan lengkap.

Yang berkenaan, nilailah sendiri.


*Taken from the senior's blog. Whats your opinion? Irma? HUsaini? Anyone?

12 comments:

mohd noorshazwan said...

i'm totally agreed with zelo55..it's sucks...too expensive..and what wrong with the MC...never handle any ceremony like this and i think that it should in English not in BAHASA...totally not satisfied...haha...sorry kalu terlewat bagi komen...tp tue mmg hakikat..ak x puas hati!!!!!!!!!!!

BDR said...

Assalamualaikum
Salam kenal dari Medan untuk ananda Sumaiyah,
posting kamu bagus-bagus. Oh ya saya ada sedikit tanya, apakah kenal dengan sdra. Asri bin Su yang istrinya bernama Hafsah. Mereka menikah di sebelah rumah saya di Medan. Mohon jawabannya ya..

SuMaiYaH said...

mohd noorshazwan,
thanks. pasal bahasa waktu majlis tu, MC dapat arahan buat BM, kitorang ada gak tanye tak kena english ke? diorang cakap xpe. Presiden kita pn cakap xpe. Pasal makanan, kalau ikutkan harga lebih dari rm50 tapi korang ingat committee ni cop duit ke, nak bayar sebanyak tu semata mata untuk jayakan event senior2 2nd year..? Aku (sory guna aku ek) Aku dah la sengkek waktu tu tapi kenangkan amanah yg ada aku bayar jugak. So, sebab itu je wangnya, kami first year pn ada gak pilih makanan tapi janganla lupa pulak, wakil 2nd year pn ada skali. OK?

Aku rasa kitorang dah buat yang terbaik. Kalau nak yang betul2 prepare, memang lepas exam. Mainboard cakap korang CONFIRM taknak buat after exam kan.

kami sume pun da rujuk 2nd year mainboard sebelum buat sume2 tuh. pe pun tme ksh again :) kritikan diterima dengan hati yg reda..

SuMaiYaH said...

alamak tetinggal

saudara BDR,
maaf ya enggak kenal siapa itu. terima kasih kerna ziarahin blog saya. hehe

LOO (o_o) said...

jomla kita muhasabah balik..

AGD akan jadi best kalu semua tahu untuk BERSYUKUR...

dlm uia,kira bersyukur la korg dapat buat agd compare to society lain kn??

mknnn atau minuman..hm..apa kata kita cuba ucapkan lafaz Alhamdulillh tiap kali mgadap rezeki tak kira la apa pun rasanya,apa pun rupanya.

Sekali sekala renung nasib org lain yg tak bertuah mcm kita.mcm org asli ke..mrk mkn ubi kayu je tiap hari..

committee pula,cuba kita pandg mrk dgn kasih syg sbg saudara.fahami keadaan mrk n sebb atas kelemahan tu.mgkin mrk kurang pgalaman lg,atau terlalu bz dgn study n xm so kurg prepare.

committee sndr pula perlu mhasabah untuk pmbaikn di kemudian hari.

dalam society,dsamping utk jg kebajikan ahli,anjurkan program2..jgn lupa..ELEMEN UKHUWWAH TU SENDIRI PERLU DIHAYATI..

kembalikn segalanya pada matlamat,iaitu setiap perkara yg kita lakukan di dunia ini hanyalah untuk mencapai REDHA ALLAH..

salam ukhuwwah.. :)

SuMaiYaH said...

time kasih andah :)

muqarabah said...

Salam ziarah sumai.. terkezut gak baca tulisan zelo55. nak marah ada, sedih pun ada.. well, kepada suma budak committee saya hargai kerjasama korang suma. kita dah cuba yang terbaik. amik apa yang zelo55 tue cakap sebagai satu pengajaran. kepada zelo55, maaf dipinta. kalau anda sendiri berada di tempat kami, para oommittee mungkin anda paham. kami akan cuba perbaiki. cuma nak kata, ict takkan dipandang hina or rendah semata2 agd yang dikatakan merugikan duit sendiri. dipandang hina itu hanya apabila kita melakukan satu perkara yang tak mematuhi hukum syarak ataupun mengeluarkan ayat2 yang kurang baik dan tak sepatutnya dikeluarkan. so, terserah kepada anda semua untuk menilaikan. islam itukan indah? istighfar banyak2..

muqarabah said...

LOO(O_O),
Tq atas kata2 yang cukup bermanfaat itu. moga ada lagi insan diluar sana yang sama seperti awak. sebagai salah seorang menbod first year maaf dipinta kepada second year. anggaplah kami budak baru belajar. kalo salah sila tolong tunjukkan. mungkin ada yang kata kami tak minta ajar daripada second year. tapi rasanya kami banyak bertanya kepada menbod secong year. takpela. kami mengakui kelemahan kami. harap dimaafkan..

Khalid Zainal said...

okay heres the thing, mungkin aku lambat sikit nak komen pasal agd ni, tapi aku rasa lah kan, bukan semua salah first year, or maybe takde salah first year langsung. korang tgk lah, first year tanya pendapat 2nd year, then 2nd year bagi pendapat frst year ikut. so sape punya pendapat actually utk agd kali ni?

aku sendiri 2nd year, and walaupun batch aku sendiri, tapi kalau dah salah, takkan aku still nak bersama sama dengan yang salah kan.

banyak lagi aku nak ckp ni sebenarnya, tapi itulah, byk pihak tersinggung pulak nnt.
frst year jangan risau, korang hanya menurut perintah, persetankan apa org lain kata.

trimas

mohd noorshazwan said...

kalo nak ikut sengkek...ak rse kitorunk sengkek lagi...hidup berbekalkan duit PAMA dan time tue gak nak kene bayar yuran yg bernilai rm1000++..spe lg sengkek...x yah la gune alsan tue...aduhai..

SuMaiYaH said...

Irma,
thanks :)sgt terkesan dgn ayat:

"dipandang hina itu hanya apabila kita melakukan satu perkara yang tak mematuhi hukum syarak ataupun mengeluarkan ayat2 yang kurang baik dan tak sepatutnya dikeluarkan."

i likeee... :) syukran!!


Sr Khalid,
Thanks jugak.. ^_^


Sr mohd noorshazwan,
thanks jugakk.. aku cuma nak terangkan situasi di tempat kami. terpulangla yg seterusnya. Irma pun da ckp kan. Islam tak ajar kita bermusuh. Thanks untuk semuanya. :)

muqarabah said...

Sr khalid n Sr mohd noorshazwan..
tq atas sumenyer.. kritikan dan pandangan yang bernas. kpd khalid tq again.. kpd noorshazwan, maaf sekali lagi ye.. mungkin bayaran yang kami amik terlalu mahal. memang mahal pun.. biar saya jelaskan kat sini. intechss tak dpt bajet satu sen pun drp stad. proposal rejected. malah agd tue adalah illegal. alhamdulillah ada fendi n second year yg len.. diorg banyak membantu. tq pd fendi n da geng..intechss perlu banyak bajet utk venue, bas, makanan dsbnya.. kami dah cuba utk kurgkan, namun tak dpt. menu makanan terpaksa diubah last minute sbb kekurangan bajet. itupun after bincang ngan beberapa org drp second year. kami cuba utk memberikan yg terbaik. tp, itu je yg dpt kami wat. saya minta maaf sbb pttnya kami sediakan agd yg best utk second year sbb awk sume dah nak graduate. tp mcm yg saya kata, itu je yg termampu kami berikan.. kdg2 mslh yg terlalu banyak time wat gerak keja agd nie wat saya n yg len semacam give up. tapi, kami teruskan gak. saya tak nak jadikan sume mslh nie sbg alasan. apepun, saya mengakui kesilapan kami. insyaAllah next time kami akan cuba perbaiki dari sudut gerak keja n program intechss itu sendiri. saya tak janji. tapi, insyaAllah..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...